בית משפט השלום בחיפה פסק לאחרונה בסכסוך שכנים בקריית מוצקין, שבו נאבקה תושבת מקומית נגד חיבור דיירים הגרים בסמוך לה למערכת הביוב העירונית.
עד לפני שנתיים היו השכנים מחוברים למערכת הביוב הפרטית שבביתה של האישה, אך היא החליטה לנתקם. באוקטובר האחרון קיבל בית המשפט את עתירת השכנים להתחבר למערכת הביוב העירונית, אלא שזו עוברת תחת שטח שרוצף על ידי שכנתם.
השכנה פנתה לבית המשפט בבקשה לעכב את חיבורם של השכנים למערכת הביוב העירונית עד להכרעה בערעור שבכוונתה להגיש. לטענתה, פסק הדין אינו ניתן ליישום, כיוון שלא צורף אליו מפרט לביצוע העבודות, ובנוסף לא נקבע בו מנגנון לפיקוח על תהליך הביצוע.
האישה הביעה חשש כי השכנים יפרו את פסק הדין באופן שיגרום לה נזקי במהלך ביצוע העבודות לחיבורם למערכת הביוב, מבלי לדאוג להשיב את המצב לקדמותו. לטענתה, חשש זה מצדיק עיכוב בביצוע פסק הדין עד להכרעה הסופית בערעור. מנגד, השכנים התנגדו לבקשתה.
השופטת מעין צור (בצילום) הבהירה כי לפי תקנות סדר הדין האזרחי, הגשת ערעור אינה מעכבת את ביצוע ההחלטה שעליה מערערים. עם זאת, אם המערער יוכיח שסיכוייו טובים, וכי "מאזן הנוחות" פועל לטובתו. כלומר, למי ייגרם יותר נזק ככל שהבקשה תידחה/תתקבל, בית המשפט עשוי להורות על עיכוב ביצוע.
עם זאת, השופטת ציינה כי שני הפרמטרים לבחינת בקשה לעיכוב ביצוע פועלים במקרה אינם עומדים לזכות הדיירת, וכי סיכויי הערעור שלה נמוכים. "נקודת המוצא היא כי למשיבים זכות, כמו לכל בעל דירה, להתחבר למערכת הביוב העירונית", כתבה והוסיפה ששכנתם לא באמת יכולה לעצור בעדם מלממש זכות זו.
בנוגע לטענת הדיירת על היעדר מפרט ומנגנון פיקוח לעבודות החיבור למערכת הביוב העירונית, הבהירה השופטת שאין זה מתפקידו של בית המשפט להכתיב את פרטי הביצוע. היא הדגישה כי החיבור למערכת הביוב נעשה בהתאם לחובתו החוקית של תאגיד המים העירוני.
נדחתה גם טענת השכנה כי פסק הדין אינו מתייחס למקרה של הפרה אפשרית מצד השכנים, באופן המצדיק את עיכוב ביצועו. השופטת ציינה בפסק הדין כי אם ייגרמו נזקים על ידי המשיבים, לשכנה תעמוד הזכות לתקן את הנזקים ולתבוע מהם את עלות התיקון במסגרת תביעה כספית.
לבסוף קבעה השופטת שגם מאזן הנוחות אינו נוטה לטובת הדיירת. היא הדגישה כי אל "מול חששותיה של המבקשת עומדת זכותם של המשיבים להתחבר למערכת הביוב, דבר שהינו ללא ספק צורך בסיסי של כל בעל דירה. דירתם של המשיבים מנותקת ממערכת הביוב מזה כשנתיים".
לאור זאת, הורתה השופטת לדחות את הבקשה וחייבה את הדיירת בתשלום הוצאות משפט למשיבים בסכום של כ-3,510 שקלים.
Comments