top of page

סכסוך עסקי בין בני הזוג לשעבר: השופטת אברהמי חייבה בהוצאות של רבע מיליון שקל

  • תמונת הסופר/ת: מגזין בית המשפט
    מגזין בית המשפט
  • 15 בפבר׳
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 16 בפבר׳


בית המשפט המחוזי בתל אביב, בפני השופטת תמר אברהמי (בצילום), דן בסכסוך משפטי בין ד"ר איילה ברק וחברת "אי.י. מעבדות" לבין יצחק (חקי) ברק וחברת "נוגר יזום בע"מ". התביעה, שהוגשה על ידי התובעות, עסקה בטענה לתשלום חסר של תמלוגים בסך 14 מיליון שקל, הנוגעים לפטנט לחיטוי מים בתהליך ייצור הנייר, אשר נמכר לחברה אמריקאית. 

 

במהלך הדיון, התברר כי החברות של בני הזוג לשעבר חתמו על הסכם, לפיו התובעות ימכרו את זכויות השימוש בפטנט לנתבעים, שיפיצו את הפטנט בעולם באמצעות החברה האמריקאית סולניס, והתמלוגים יחולקו בין הצדדים. לטענת התובעות, הסכום שהתקבל בפועל היה נמוך מזה שהוסכם. 

 

לאחר התנהלות משפטית שנמשכה כשנתיים וחצי, הודיעו התובעות על מחיקת התביעה בסוף דצמבר 2024. בפני השופטת אברהמי, נפסק כי על התובעות לשלם לנתבעים הוצאות משפט בסכום של 250 אלף שקל, סכום חריג יחסית למחיקת תביעה ללא הכרעה. 

 

ההגנה טענה כי נגרמו לנתבעים הוצאות כבדות בשל ניהול ההליך וביקשה מבית המשפט לפסוק הוצאות בגובה 2.5 מיליון שקל, אך השופטת פסקה לטובתם עשירית מהסכום המבוקש. 

 

השופטת ציינה כי ההליך הסתיים ללא הכרעה לגוף הטענות, אך הדגישה שהתובעות הן אלו שבחרו למחוק את התביעה, לאחר שהנתבעים השקיעו משאבים ניכרים בהגנה על עצמם. 

 

החלטת המחיקה התקבלה בעקבות בקשת התובעות להוסיף ראיות ולתקן את רשימת העדים. לטענת ההגנה, במסגרת הבקשה נוספו מסמכים רבים וחוות דעת חשבונאית שלא גולו במועד הנדרש. 

 

השופטת קבעה כי המסמכים שהוגשו היו בשליטת התובעות כבר בשלבים מוקדמים יותר, ואין הצדקה לכך שהם לא הוצגו בזמן. לדבריה, מדובר במהלך של "חשיבה מחודשת" על ניהול ההליך, שבוצע באיחור משמעותי. 

 

בפסק הדין נכתב כי צירוף המסמכים בשלב זה היה מוביל להסגת ההליך לאחור, ולכן החלופה הראויה היא מחיקת התביעה תוך שמירת זכויות התובעות להגיש תביעה חדשה בעתיד.

Comments


bottom of page