![](https://static.wixstatic.com/media/dcb7b6_94d576c2baae40cd81a461571a34b812~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_735,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/dcb7b6_94d576c2baae40cd81a461571a34b812~mv2.jpg)
חברת ישרוטל יזמות ופיתוח וחברת העיר הלבנה מונטיפיורי, שהן היזמיות מאחורי מלון הבוטיק "הגימנסיה" ברחוב מונטיפיורי בתל אביב, הגישו תביעה בסך 18.7 מיליון שקל נגד חברת קפה נואר, בניהולו של גדעון אליהו. בתביעה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, נטען כי קפה נואר הפרה את ההסכם שנחתם להקמת מסעדה במתחם המלון.
בתביעה שהוגשה לשופטת תמר סנונית פורר (בצילום) נטען כי מערך הקולינריה של המלון התבסס על הקמת מסעדה מוכרת בכניסה למתחם, וזאת בשל חשיבותה השיווקית הרבה, בהתאם למודל הנהוג ברשת ישרוטל. בשנת 2021 נחתם הסכם בין הצדדים להעברת פעילות קפה נואר מרחוב אחד העם אל המלון, במסגרתו התחייבה המסעדה גם לספק ארוחות בוקר לאורחי המלון. היזמיות מציינות כי השקיעו סכום של 12.4 מיליון שקל ברכישת ציוד ובהתאמת המבנה לצרכי המסעדה.
עם זאת, בחודש ינואר השנה הודיעה קפה נואר על ביטול ההסכם, בטענה שהנכס נמסר לה באיחור, כאשר המועד שנקבע למסירה היה ה-31 באוגוסט 2022. החברה הוסיפה כי במהלך הבנייה התגלו אי-התאמות וביצוע עבודות שלא תאמו את התוכניות המקוריות, לצד כשלים נוספים בתכנון ובביצוע. לטענת קפה נואר, התנהלות של היזמיות גרמה לה להיקלע למבוי סתום המאיים על המשך פעילותה העסקית ועלול להסב לה נזקים המוערכים במיליוני שקלים.
התובעות טוענות כי הודעת הביטול נמסרה באופן חד-צדדי ושלא כדין, זאת כשנה וחצי לאחר מועד המסירה שנקבע בהסכם, מועד שבו עמדו בתנאים הנדרשים (ולאחריו נמשכו עבודות ההתאמה בהסכמה הדדית). לטענתן, גם לאחר הודעת הביטול, נציגי קפה נואר המשיכו לבצע פעולות תיאום והזמנות מול נציגי ישרוטל; באותו יום שבו נמסרה ההודעה, אף פנו בבקשה להזמין ציוד מטבח בעלות משמעותית. התובעות מוסיפות כי בעקבות הביטול איבדו דמי שכירות ונאלצו להתקשר עם מסעדת שילה בתנאים נחותים בהרבה מאלה שסוכמו עם קפה נואר.
על פי ההסכם עם קפה נואר, ההכנסות החודשיות הצפויות מהמסעדה הוערכו בכ-3–3.5 מיליון שקל, ודמי השכירות נקבעו על שיעור של 6.5% מהמחזור. כמו כן, הוערכו הכנסות של עד מיליון שקל בחודש ממשלוחים, כאשר דמי השכירות נקבעו על 4% מההכנסות. לעומת זאת, ההסכם עם מסעדת שילה צופה מחזור של שני מיליון שקל בלבד בחודש, עם דמי שכירות של 3.5%, וללא צפי להכנסות ממשלוחים. בנוסף, טוענות התובעות, ההסכם עם שילה חייב שינוי כולל במבנה המסעדה. התובעות מעריכות כי נגרם להן הפסד של 7.2 מיליון שקל בדמי שכירות.
Comments