top of page

הילטון יחסוך 5 מיליון ש"ח: ארנונה מוזלת על אולם האירועים עד 2027

  • תמונת הסופר/ת: מגזין בית המשפט
    מגזין בית המשפט
  • לפני 4 ימים
  • זמן קריאה 2 דקות

בית המשפט המחוזי בתל אביב דן לאחרונה בערעור שהגיש מלון הילטון תל אביב נגד החלטת עיריית תל אביב לסווג את אולם האירועים שבתחומו כ"אולם שמחות" לצורכי חיוב בארנונה, ולא כחלק מ"בית מלון". הערעור נסוב על סיווג שטח של כ־5,370 מ"ר, אשר בהתאם להחלטת העירייה חויב בתעריף הגבוה בכמעט פי שלושה מתעריף המלונות.


ההליך התברר בפני בית המשפט המחוזי בתל אביב. במסגרת הדיון, שהתקיים בפני השופטת הדס עובדיה (בצילום), נבחנה מדיניות העירייה לאורך השנים, החלטות ועדת הערר לענייני ארנונה, ומהות השימוש הנעשה בפועל באולם נשוא המחלוקת. במהלך הדיון המליצה השופטת לצדדים לשוב ולבחון את היקף השימוש המלונאי באולם, תוך מתן משקל לרכיב הדומיננטי של השטח.


מלון הילטון תל אביב הוא אחד מבתי המלון הוותיקים בעיר. מדובר בבית מלון הכולל כ־400 חדרים, יוקרתי, רחב־ממדים וכזה הנחשב כמלון חמישה כוכבים גם לצורך חיובי הארנונה שלו. במלון קיימים מתקנים רבים לרווחת האורחים, בהם לובי מרווח, שירותי קבלה, חדר אוכל, בריכה וכיו"ב וכן אולם כנסים ואירועים. סיווג הארנונה עבור "בית מלון חמישה כוכבים" עמד על תעריף של כ־132 שקל למ"ר לשנה נכון לשנת 2022, בעוד סיווג "אולם לשמחה ולאירועים" עמד על כ־330 שקל למ"ר לשנה באותה שנה. נכון לשנת 2025 תעריף בתי המלון עומד על סך של כ־145 שקל למ"ר, ואולמות אירועים משלמים 361 שקל למ"ר בשנה.


על פי החומר שהוצג, במשך עשרות שנים חויב כל שטח המלון, לרבות אולם האירועים, כסיווג אחיד של "בית מלון חמישה כוכבים". העירייה, אשר ערכה מדידות תקופתיות במקום, לא הבחינה בעבר בין השימושים. החל מ־2019 שונתה המדיניות, והאולם סווג כאולם שמחות - סיווג שהוביל להעלאת החיוב בארנונה בסכומים משמעותיים.


בעררים שהוגשו על ידי המלון טען הלה כי מדובר בשטח אינטגרלי המשמש את אורחי המלון, ומופעל אך ורק על ידי עובדיו. צוין כי הכניסה אליו היא מתוך המלון עצמו, ובחלק מהימים אף מתפקד כחדר אוכל נוסף. עוד נטען לאחידות מול פסקי דין קודמים בעניינו של מלון אינטרקונטיננטל בתל אביב, שם הוחל סיווג מלונאי על אולם דומה.


מנגד, עמדת העירייה הייתה כי האולם מושכר לאירועים חיצוניים, לרבות חתונות, ולכן אינו עונה על הקריטריונים של שימוש מלונאי. עוד טענה העירייה כי אין מקום להתערב בהחלטות המקצועיות של ועדת הערר, וכי אין די ראיות המלמדות על שימוש עיקרי לטובת אורחי המלון.


במהלך הדיון הופנו הצדדים לבחינה מחדש בפני ועדת הערר, תוך הדגשה כי ככל שיתברר שהשימוש הדומיננטי הוא של אורחי המלון - יהיה מקום להשיב את הסיווג למלונאי. בהמשך לכך, הושג בין הצדדים הסכם פשרה אשר קיבל תוקף של פסק דין.


בהתאם להסכמה שהושגה, סוכם כי בתקופה שבין ינואר 2022 לדצמבר 2026 ייחשב גם אולם האירועים כחלק מ"בית מלון" לצורכי ארנונה. משמעות ההסכם היא שהמלון ייהנה מתעריף מופחת למשך חמש שנים, מה שיוביל להפחתה של כ־1 מיליון ש"ח בשנה - ובסה"כ חיסכון מצטבר של כ־5 מיליון ש"ח לאורך תקופת ההסכם.


העירייה הוסיפה בהסכם הסתייגות, לפיה אין בהסדר שנקבע כדי להשליך על עמדתה לעתיד, וכי החל מיום 1 בינואר 2027 תוכל לבחון מחדש את אופי הסיווג, בהתאם לנתונים שיעמדו בפניה במועד הרלוונטי.


Comments


bottom of page