top of page

בזל 21 לפירוק: 22 מלווים דורשים נאמן בגין חוב של 9.4 מיליון שקל

  • תמונת הסופר/ת: מגזין בית המשפט
    מגזין בית המשפט
  • לפני יומיים
  • זמן קריאה 2 דקות

לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה בקשה למתן צו פירוק זמני נגד חברת בזל 21 בע"מ - חברה ייעודית שהוקמה לצורך הקמת פרויקט תמ"א 38 ברחוב בזל 21 בעיר. את הבקשה הגישה קבוצת מלווים פרטיים המונה 22 איש, בטענה להפרות יסודיות של הסכמי הלוואה, ניהול לקוי והברחת נכסים מצד החברה.


הבקשה נדונה בפני השופט חגי ברנר, והוגשה ביום 24.7.2025. לטענת המבקשים, במהלך השנים 2022-2023 הם העמידו לחברה הלוואות בהיקף כולל של כ־8 מיליון שקלים, לצורך מימון הפרויקט. כבטוחה, נרשמו לטובתם שעבודים מדרגה שנייה על ההכנסות ממכירת הדירות וכן על מניות החברה, באמצעות נאמן משותף.


לטענת המלווים, החברה חדלה לעמוד בהחזרי ההלוואות מזה למעלה משנה וחצי, תוך הפרה יסודית ומתמשכת של תנאי ההסכמים. בנוסף, בניגוד להתחייבויותיה, נטלה החברה הלוואות חדשות מגופים נוספים - לעיתים בריביות גבוהות – והעבירה כספים לגורמים הקשורים לבעלי המניות, לכאורה תוך ניסיון להברחת נכסים.


המבקשים טוענים כי אופן ההתנהלות מקטין את יכולת הפירעון של החברה כלפיהם, מגדיל את התחייבויותיה כלפי נושים אחרים, ומעלה חשש לעדיפות אסורה ולפגיעה בזכויותיהם. לפי הנטען, יתרת החוב כלפיהם עומדת כיום על סך של כ־9.42 מיליון שקלים.


עוד עולה מהבקשה כי העבודות בפרויקט הסתיימו, וכי מתוך ארבע דירות שנשארו בידי החברה, רק דירה אחת - דירת פנטהאוז - נמכרה באוקטובר 2023 תמורת 9.1 מיליון שקלים. שלוש הדירות הנותרות טרם נמכרו, למרות פניות מצד המלווים.


המבקשים סבורים כי מינוי בעל תפקיד זמני יאפשר את מכירת יתרת הדירות, פירעון החוב לנושה המובטח מדרגה ראשונה - גוף המימון החוץ־בנקאי פנניסולה - וביצוע החזר חלקי למבקשים, בהתאם להסכמי ההלוואה והשיעבודים שניתנו לטובתם.


כמו כן נטען כי מתן צו זמני חיוני למניעת פעולות חד־צדדיות מצד החברה, לצורך הקפאת המצב הקיים, ולמניעת פגיעה בלתי הפיכה בזכויות הנושים. לדברי המבקשים, נאמן חיצוני יוכל לנהל את נכסי החברה בפיקוח בית המשפט עד לקבלת החלטה סופית בבקשת הפירוק.



留言


bottom of page