top of page

נעצרו לאחר שניסו להבריח 12 טונות חזיר כשהתחזו ליבואני קוסמטיקה

  • תמונת הסופר/ת: מגזין בית המשפט
    מגזין בית המשפט
  • לפני 3 ימים
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: לפני יומיים

בית משפט השלום בראשון לציון דן בשבוע שעבר בעניינו של מיכאל פרטקין, בן 30, תושב הדרום, החשוד בניסיון הברחה של מוצרים מן החי בניגוד לדין. פרטקין נעצר על ידי חוקרי מחלקת חקירות מכס ומע"מ תל אביב והמרכז, בחשד שניסה, יחד עם אחרים, להבריח לישראל דרך נמל אשדוד משלוח הכולל שומן חזיר ומוצרי בשר אחרים שאינם ראויים למאכל אדם.


ההליך התקיים בפני השופט גיא מימון (בצילום), אשר הורה על שחרורו של החשוד בתנאים מגבילים. בהחלטה צוין כי קיימת עילת מעצר, אולם ניתן לאיין את המסוכנות באמצעות תנאים מתאימים, וזאת נוכח שיתוף הפעולה עם החוקרים והיעדר עבר פלילי.


מממצאי החקירה עולה כי פרטקין הגיש מסמכים כוזבים למכס, בהם נטען כי המשלוח מיועד לתעשיית הקוסמטיקה, בעוד שבפועל הכיל מוצרי בשר מן החי שיועדו לשיווק כמזון. לפי הודעת רשות המסים: "החשודים התחזו ליבואני שומן חזיר לתעשיית הקוסמטיקה, אך בפועל התכוונו לשווק מכולה עמוסה בבשר בקר ושומן חזיר לתעשיית המזון, למרות שאינו ראוי למאכל אדם."


במכולה נמצאו 13 משטחים ובהם למעלה מ־12 טונות של שומן חזיר ובשר בקר שיוצרו במפעל בפולין שאינו מאושר לייצוא לישראל על ידי משרד החקלאות וביטחון המזון. לדברי הרשויות, המוצרים עלולים להוות סכנה ממשית לבריאות הציבור.


עוד נטען כי פרטקין ושותפיו פעלו להסוות את מעורבותם, בין היתר באמצעות רישום פיקטיבי של הייבוא על שם גורם שלישי שאינו קשור לעסקה. נגד החשוד מיוחסות עבירות לפי פקודת המכס, פקודת הייבוא והיצוא, תקנות בריאות הציבור וחוק העונשין.


בהחלטת השחרור קבע השופט מימון כי החשוד יפקיד 10,000 ש"ח במזומן, יחתום על ערבות עצמית בסך 200,000 ש"ח, ויציג שני ערבים צד ג' שיחתמו על ערבויות בסך כולל של 50,000 ש"ח.


כמו כן, הוטלו עליו תנאים מגבילים נוספים, ובהם עיכוב יציאה מן הארץ למשך 180 ימים והפקדת דרכון בידי היחידה החוקרת. החשוד חויב להתייצב ככל שיידרש ולהודיע על כל שינוי כתובת מגורים.


בית המשפט קבע כי תנאי השחרור מאזנים בין חומרת העבירות לבין נסיבותיו האישיות של החשוד והתקדמות החקירה. החקירה נמשכת בשיתוף יחידת מכס אשדוד, משרד החקלאות וביטחון המזון, והיחידה המרכזית לאכיפה וחקירות.


Yorumlar


bottom of page