top of page

עבריין המרמה אמיר ברמלי תובע את השופט חאלד כבוב – תביעה על סך 1.5 מיליון ש"ח

  • תמונת הסופר/ת: מגזין בית המשפט
    מגזין בית המשפט
  • לפני 18 שעות
  • זמן קריאה 2 דקות

בית משפט השלום בתל אביב נדרש לאחרונה לדון בתביעה אזרחית יוצאת דופן: אמיר ברמלי, עבריין מורשע המרצה 14 שנות מאסר בגין אחת מפרשות ההונאה הגדולות בתולדות המדינה, תובע 1.5 מיליון ש"ח משופט בית המשפט העליון חאלד כבוב. התביעה, שהוגשה גם נגד בנו, עו"ד וליד כבוב, כוללת טענות לקשר עסקי שנרקם כביכול בין הצדדים – ולנטילת כספים שלא כדין.


על פי כתב התביעה, אותו הגיש עו"ד אפרים דמרי, בשנת 2018 נוצר קשר בין ברמלי למשפחת כבוב באמצעות סוחר רכב מנצרת בשם חוסאם עבד אל־האדי. לטענת ברמלי, אותו מתווך העביר לו כי כבוב מעוניין בשותפות עסקית עמו, ואף ביקש מימון של הנחה ברכישת רכב בסך של 36,700 ש"ח, אותה העביר ברמלי – כך לפי הנטען – בהעברה בנקאית מחשבונה של אחותו.


בהמשך, נטען כי סוכם על שותפות ברכישת נכס ביפו בהיקף של 1.8 עד 2 מיליון ש"ח, וכי ברמלי העביר סך של 900,000 ש"ח בנתיבים שונים, לרבות מזומן, העברה לחברה שבבעלות עבד אל־האדי, ותשלום בצ'יינג'. לטענתו, הכספים נמסרו במלואם, אך לא שימשו למטרתם – אלא "נוצלו" לאחר מעצרו, לטובת שימושים פרטיים של בני משפחת כבוב.


לטענת ברמלי, עו"ד וליד כבוב אישר את מעורבות אביו בפגישה סודית שנערכה לכאורה "ללא טלפונים בחדר", ואף הציע לו שותפות בהיקף של 200 מיליון ש"ח. עוד נטען כי עו"ד מוחמד אדרעי, מתמחה לשעבר של כבוב, תווך בין הצדדים. ברמלי מוסיף וטוען כי חומרי ראיה התומכים בגרסתו מצויים בידי רשויות האכיפה – אך אלה, לדבריו, "נרתמות כדי לקבור את הפרשה ולהגן על השופט ובני משפחתו".


בתגובה פורסמה הודעה מטעמו של השופט חאלד כבוב באמצעות דוברת מערכת בתי המשפט: "אמיר ברמלי הוא עבריין הונאה מורשע, שהשופט כבוב גזר את עונשו בבית המשפט המחוזי. פסק הדין אושר בבית המשפט העליון. מדובר בטענות ממוחזרות, שנבדקו ונדחו מכל וכל – ואין להן כל יסוד". בהמשך צוין כי בקשה לפסול את כבוב נדחתה אף היא על ידי נשיאת העליון דאז, אסתר חיות.


השופט כבוב, כיום שופט בית המשפט העליון, גזר על ברמלי עונש של עשר שנות מאסר בפרשת קרן קלע – תיק שבו הורשע בעבירות של קבלת דבר במרמה, גניבה, הלבנת הון ועבירות ניירות ערך. בית המשפט העליון, בהרכב אחר, החמיר את עונשו ל־14 שנים. מדובר בפרשה שזעזעה את שוק ההון, כאשר מאות משקיעים איבדו את כספם בעקבות מערך הונאה שהוצג כהשקעה סולידית.


לאחר הכרעת הדין, ניסה ברמלי להעלות טענות נגד כבוב, לרבות בקשות לפסילה, טענות סחיטה – ואף איים להציג "ראיות מרשיעות" נגד השופט, אם יובטח לו שיתוף פעולה מצד המדינה. היועץ המשפטי לממשלה דאז, ד"ר אביחי מנדלבליט, קבע לאחר בדיקה כי אין כל בסיס לחשדות שהעלה. הרשויות סירבו להיענות לדרישות ברמלי, לאחר שהתברר כי סירב למסור את חומר הראיות הנטען ללא "תמורה משמעותית".


בחודש דצמבר האחרון הוגש נגד ברמלי כתב אישום נוסף בגין הונאה נוספת בהיקף של כ־20 מיליון ש"ח, שבוצעה, לפי הנטען, בעוד ההליך הפלילי הקודם בעניינו היה תלוי ועומד. כעת, בתביעה אזרחית שנראית כמעט כלקוחה מתסריט, הוא טוען לקשר עסקי עמום, שהתקיים לטענתו תוך שימוש ב"קודים" ובהתכתבויות חשאיות – שמהן, כך נראה, לא נותר כל תיעוד.

Comments


bottom of page