top of page

מנכ"ל אולם אירועים בן 39 מת מהתקף לב; ביה"ד לעבודה קבע: "תאונת עבודה"

  • תמונת הסופר/ת: מגזין בית המשפט
    מגזין בית המשפט
  • לפני 16 שעות
  • זמן קריאה 2 דקות

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע לאחרונה כי עובד ששהה בחופשה ללא תשלום (חל"ת) אינו מאבד את זכויותיו לביטוח נפגעי עבודה. בהתאם לכך, הוכרה פטירתו של מנכ"ל אולם אירועים כתאונת עבודה. ההליך נדון בפני השופטת מירב קליימן (בצילום).


המנוח, שהיה מנכ"ל של חברה המפעילה אולם אירועים, שהה בחל"ת החל מחודש מרץ 2020 בעקבות מגבלות הקורונה, בדומה לרבים בענף. במהלך התקופה המשיך להיות מעורב בנעשה בעסק. מספר חודשים לאחר תחילת החל"ת, בגיל 39 בלבד, לקה באירוע לבבי חריף – ונפטר.


לאחר מותו פנתה אלמנתו של המנכ"ל לביטוח הלאומי בבקשה להכיר בפטירתו כתאונת עבודה, ולהעניק לה קצבת תלויים. הבקשה נדחתה, בין השאר בנימוק כי בעת מותו שהה המנוח בחל"ת ולא היה מבוטח בהתאם לחוק. בעקבות כך הוגשה תביעה לבית הדין.


לטענת התובעת, המנוח לא חדל בפועל ממעורבותו בעסק בתקופת החל"ת, ואף נדרש להתמודד עם שורת התרחשויות חריגות שהובילו להסלמה במתח הנפשי: הצפת אולם האירועים שגרמה לנזקים, עימות עם לקוח שביטל אירוע, איום מצד שכן עקב אזעקה שהופעלה בלילה, ולחצים כלכליים מהבנק שהובילו לשעבוד נכסים משפחתיים.


השופטת קליימן קיבלה את עמדת התובעת וקבעה כי אין בסיס לקביעה כי עובד בחל"ת מאבד בהכרח את זכויותיו לנפגעי עבודה. לדבריה, "שהיית עובד בחופשה ללא תשלום אינה מנתקת את קשר העבודה, ומשכך אין בה, כשלעצמה, כדי למנוע הכרה בפגיעה שאירעה במהלכה כתאונת עבודה".


עוד נקבע כי יש לראות בצבר האירועים החריגים שהתרחשו טרם הפטירה ככאלה שחורגים משגרת העבודה הרגילה, באופן העשוי להוות טריגר רפואי להתקף לב. "שוכנעתי כי אף שמדובר בחל"ת, המנוח עבד בפועל בחברה, תוך המשך זיקה לתפקידו הבכיר", כתבה השופטת.


בסופו של דבר, הורתה השופטת לביטוח הלאומי להודיע בתוך 30 יום האם הוא חוזר בו מעמדתו, או שמא עומד על מינוי מומחה רפואי שיבחן את הקשר הסיבתי שבין האירועים החריגים למות המנכ"ל.

Comments


bottom of page