top of page

מקומם: נוסע תובע את חברת התעופה אל־על - טיסה שונתה ללא התראה ולילה מיותר במלון

  • תמונת הסופר/ת: מגזין בית המשפט
    מגזין בית המשפט
  • לפני 4 שעות
  • זמן קריאה 2 דקות

בית המשפט לתביעות קטנות בראשון לציון יידרש בקרוב להכריע בתביעה נגד חברת אל על, במסגרתה דורש תושב כפר חב"ד פיצוי בגין שינוי חד-צדדי של מועד טיסת החזרה ממולדובה – ללא כל הודעה מוקדמת מצד החברה.


ההליך מתברר בפני השופט רפי ארניה. על פי כתב התביעה, התובע רכש מראש כרטיסי טיסה הלוך ושוב לקישינב, מתוכננים ל-22 בינואר 2025 ו-29 בינואר 2025. אולם, בעת שהתייצב בשדה התעופה ביום החזרה לישראל, גילה להפתעתו כי הטיסה כבר המריאה מוקדם יותר באותו בוקר – מבלי שנמסרה לו כל התראה או הודעה מראש.


לטענתו, בדק בדקדקנות את כל תיקיות הדואר האלקטרוני, כולל תיבת הספאם, ולא איתר כל מסרון או מייל מהחברה. לדבריו, רק הודעה בקבוצת הוואטסאפ של חברי הקבוצה איתה נסע חשפה בדיעבד שינוי קודם בטיסת ההלוך – אולם בכל הנוגע לטיסת החזור, כלל לא עודכן.


כתוצאה מהשינוי הלא-מתואם, טוען התובע כי נגרם לו נזק כלכלי ונפשי. לדבריו, נדרש לרכוש כרטיס טיסה חלופי, לשאת בעלות לינה נוספת במלון, ולהוציא הוצאות תחבורה לשדה התעופה. בנוסף, עתר לפיצוי בגין עוגמת נפש והפסד יום עבודה. סך התביעה שהגיש עומד על 3,811 ש"ח.


במסגרת כתב התביעה מבקש התובע לחייב את חברת אל על להציג את הקלטת שיחת השירות אשר, לטענתה, כללה אישור לשינוי – הקלטה שלטענתו אינה קיימת, שכן שיחה שכזו מעולם לא נערכה מולו.


מטעמה של אל על טרם נמסרה תגובה לתביעה. עם זאת, גורמים בענף מציינים כי מקרים של שינוי בלוחות זמנים בטיסות אינם נדירים, אולם החוק מחייב את חברות התעופה להודיע על כך בזמן סביר, ובאופן ברור וישיר לכל נוסע.


עו"ד דוד טובול, מציין כי אם יתברר שהתובע לא קיבל הודעה מסודרת ומפורשת על שינוי מועד הטיסה, עשוי להיקבע פיצוי בגין הפרה של התחייבות חוזית – הן בגין הנזק הישיר והן עקב ההפרה העקרונית של חובת ההודעה.

Comments


bottom of page