27 מיליון שקלים פיצוי למשקיעים: ביהמ"ש קיבל את הסכם הפשרה עם בכירי דלק
- מגזין בית המשפט
- 13 באפר׳
- זמן קריאה 2 דקות

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, אריאל צימרמן (בצילום), אישר לאחרונה הסכם פשרה בתביעה ייצוגית שהוגשה נגד נושאי משרה בכירים בעבר ובהווה בקבוצת דלק. בהתאם להסכם שאושר, יועבר לבעלי מניות מהציבור פיצוי כספי בסך כולל של 27 מיליון שקלים. הסכום ישולם כולו על ידי חברת הביטוח של הדירקטורים ונושאי המשרה – הפניקס.
ההליך הייצוגי הוגש בחודש אפריל 2020 על ידי מרדכי גבריאלי, בעל מניות בקבוצה, באמצעות עורכי הדין יוקי שמש, צח שפיצן ועמית מנור. בתובענה נטען כי בתקופת משבר הקורונה, קבוצת דלק נמנעה מלגלות לציבור מידע מהותי אודות שיעבוד נכסים משמעותיים, ובהם יחידות השתתפות, לטובת הבנקים המלווים, וזאת לצורך עמידה בתנאים הפיננסיים (קובננטים) שנקבעו בהסכמי האשראי.
לפי טענות התובע, הדיווח שפורסם על ידי החברה ביום 23 במרץ 2020 כלל לראשונה פרטים שנמנעו לכאורה מהמשקיעים: היקף השעבוד של יחידות ההשתתפות בדלק קידוחים, תניית פירעון צולב בהלוואת בנק נמורה, וזכות לפירעון מוקדם במסגרת הלוואת BNP – במקרה של ירידה חדה בערך המניה. לפי הנטען, האיחור בגילוי גרם לפגיעה בשווי המניה ולנזק כלכלי לקבוצה המיוצגת.
הנתבעים כללו את בעל השליטה יצחק תשובה, המכהן גם כדירקטור, את בתו כרמית אלרואי ששימשה כדירקטורית, את מנכ"ל החברה עידן ולס, את השר לשעבר רוני מילוא שכיהן כדירקטור, ואת יו"ר הדירקטוריון לשעבר גבי לסט. הנתבעים יוצגו בידי עורכי הדין דנה חן ועמיר רוזנטל ממשרד אגמון-טולצ'ינסקי, אשר כפרו בכל טענה והכחישו כי נגרם נזק או כי התקיימו חובות גילוי שלא קוימו.
בחודש נובמבר 2022, נעתרה השופטת רות רונן (בצילום) לבקשת גבריאלי והכירה בהליך כתביעה ייצוגית. נקבע כי, בשלב זה של הדיון, מתקיימות לכאורה ראיות להפרת חובות הדיווח לפי חוק ניירות ערך. עוד הוחלט כי חברי הקבוצה המיוצגת יהיו כלל מי שרכש ניירות ערך של הקבוצה בין התאריכים 15 במרץ 2020 ל-23 במרץ 2020.
בהמשך, עבר ההליך למתווה גישור בפני פרופ' שרון חנס, אשר הסתיים בהצעת פשרה מוסכמת שהובאה לאישורו של השופט צימרמן. במסגרת הדיון בבית המשפט, נשקלו טענות הצדדים, לרבות קושי ראייתי והערכת סיכונים, ונבחנה סבירות ההסדר שהוצע בהתחשב במכלול נסיבות המקרה.
הסדר הפשרה כלל תשלום כולל של כ-7.27 מיליון דולר – שערכם נכון למועד ההסכמה (8 באפריל 2024) עומד על כ-27 מיליון שקל. מתוך סכום זה, יוקצו 4.3 מיליון שקלים כשכר טרחת עורכי הדין, 300 אלף שקל גמול אישי לתובע, וכן החזר הוצאות משפט בסך של כ-200 אלף שקל.
לסיכום, קבע השופט אריאל צימרמן כי מדובר בפשרה ההולמת את נסיבות העניין, אשר משקפת איזון ראוי בין זכותם של המשקיעים לפיצוי הוגן לבין הרצון להימנע מהמשך בירור משפטי ממושך ועתיר משאבים. הסכם הפשרה אושר, והוא מהווה סיום סופי של ההליך ללא כל הודאה מצד מי מהצדדים.
Comments