שופט בית משפט המחוזי בירושלים דחה ערעור שהוגש נגד החלטת הוועדה לרישוי חוקרים פרטיים וארגוני שמירה אשר לא חידשה את רישיונו של אברהם ב.ש. בטחון בע"מ, בעל חברת שמירה, בעקבות מספר פרשות פליליות שבהן היה מעורב.
במסגרת החלטת הוועדה נקבע, כי חברת אברהם ב.ש. בטחון בע"מ הייתה מעורבת בפרשיות שונות שנחקרו בעקבות חשד לפעילות סחיטת דמי חסות תוך שימוש ברישיון למתן שירותי שמירה ככסות לפעילות פלילית.
על פי פסק הדין, שיטת הפעולה בכל אחת מהפרשיות הייתה זהה ומורכבת מאזורי שליטה של "ראיסים" (שולטי שטח) המבצעים בפועל את גביית דמי החסות. התשלום לראיסים מתבצע על ידי קבלנים העובדים עם חברת השמירה בעלת הרישיון, החתומה על חוזה עם אתר הבנייה וזו משלמת משכורת לראיס או לנציגו באמצעות תלוש על סכום נמוך, כאשר היתרה משולמת במזומן, בתוספת עמלה לחברת השמירה.
הפרשיות שנחשפו הן "לב השומרון", "מגדל העיר" ו"כוח הדרום" כאשר במסגרתה נחקר אברהם בן שטרית (המערער) תחת אזהרה. הוועדה ציינה כי הוצגו בפניה ראיות מנהליות המצביעות על כך שהחברה הייתה אחת החברות שסיפקו כיסוי חשבונאי לראיסים בעיר אריאל. כמו כן, נכתב כי הוגש כתב אישום נגד אב ובנו אשר הורשעו במסגרת הסדר טיעון שבו הודו בביצוע עבירות סחיטת דמי חסות באזור.
בנוסף, ציינה הוועדה כי המערער והחברה מעורבים בניסיון לשיתוף פעולה והצטרפו לחברות "כוח הדרום" ו"עין אופק" שפעלו באזור דרום, תוך כדי ניצול "מוניטין" פלילי והשתייכות לשבט טראבין בנגב. נגד חב' כוח הדרום ובעליה הוגש כתב אישום בגין פעילות של סחיטת דמי חסות.
לטענת אברהם בן שטרית, שגתה הוועדה בקביעתה כי החברה סיפקה לראיסים כיסוי חשבונאי אשר אפשר את פעילות סחיטת דמי החסות.
בפסק הדין, ציין השופט אביגדור דורות (בצילום) כי מתפקידיה של הוועדה, לבדוק את התנאים השונים המוגדרים בחוק כאשר היא שוקלת לתת רישיון, "לא יינתן רישיון לאדם לקיים משרד לשירותי שמירה, מתפקידה של הוועדה לוודא כי מקבל הרישיון אינו פוגע או עלול לפגוע בין היתר בביטחון הציבור".
לפיכך, השופט דורות הגיע למסקנה כי אין מקום להתערב בהחלטת הוועדה. על כן, הערעור נדחה.
המערער ישלם לוועדת רישוי חוקרים פרטיים ושירותי שמירה הוצאות ושכ"ט עורך דין בסך של 8,000 שקל.
Comentarios