top of page

הוצל״פ: הרשם אסף אבני דחה בקשת בעל חוב של 21 מיליון שקל לעכב פינוי אמו מדירתו


נגד חייב הוגשה תביעה בהוצאה לפועל בראשון לציון, כאשר נפתחו 10 תיקים בהיקף משמעותי של כ-21 מיליון שקל. כונס נכסים מונה למימוש דירת החייב, ונקבע מועד לפינוי הנכס מספר פעמים - זאת בעקבות שהתנגדותו למימוש נדחתה. הכונס חזר ותפס חזקה בדירה באפריל השנה הנוכחית.


החייב ואמו ביקשו לדחות את מועד הפינוי. הם טוענים כי האם הנזקקת לעזרה סיעודית, לה משמש בנה כאפוטרופוס, שוכרת ממנו את הדירה עד למרץ 2025, ולכן יש לעכב את הפינוי עד אז.


כונס הנכסים התנגד לבקשה וטען כי מדובר בבקשה פיקטיבית, שכן הצו הוצא גם נגד האם, הוא ציין כי ההצהרה שהאם מתגוררת בדירה סותרת את ממצאי דוח הקבלן, שמצא את הדירה ריקה וללא מיטלטלין חיוניים למגורים.


הרשם אסף אבני (בצילום) דחה את הבקשה והדגיש כי מדובר בפינוי חוזר, לאחר שהדירה פונתה, נמצאה ריקה ונפרצה, והאם שוכנה בה לפי הטענה בשנית.


הרשם אבני אמר כי "ההחלטה על פינוי חייבים והוריהם מדירת מגורים לעולם אינה קלה". עם כל ההבנה למצבה של אם החייב, במצב דברים זה אין מקום לעכב ההליכים, ויש לאפשר לזוכה לקבל את הכספים המגיעים לו בדרך מהירה", תוך מימוש הבטוחה שלו והגנה על רכושו.


הרשם קבע בנוסף כי יש הבדל מהותי בין מימוש משכנתה לבין גביית חוב בהוצאה לפועל, ותפקידו מוגבל לקביעת הדרך היעילה והצודקת למימוש, כך שהוא אינו מוסמך לבטל את הליך המימוש. "אם יינתן לחייב לסכל או לדחות לתקופה ממושכת מימוש יעיל של שיעבוד, באמצעות פתיחת הליך נגד הנושה, שוב לא יהיה כל ייחוד (ותועלת כלכלית) במנגנון שנועד לאפשר לנושה לקבל את הכספים המגיעים לו בדרך מהירה וללא דחיות מיותרות".


עוד הוא קבע כי אין לו סמכות לעכב את ההליך אלא אם נטען שהחוב נפרע, והדגיש כי הדרך הנכונה היא לפנות לבית המשפט בבקשה לצוצמניעה למימוש המשכנתה. נקבע כי הפינוי, שהיה קבוע יום למחרת יבוצע כסדרו. 

 

Comments


bottom of page