top of page

עובד בחברת ביטחון תבע אותה על זכויות סוציאליות, החברה תבעה אותו על לשון הרע


אדם עבד 7 וחצי שנים בחברה לשירותים בתחום הביטחון, ובסוף 2019 הודיע על התפטרותו והגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב נגד מעסיקתו בנוגע לזכויות סוציאליות. החברה בתגובה הגישה תביעה שכנגד על הוצאת דיבה, בטענה שהעובד אחראי להודעת דואר אלקטרוני אנונימית שנשלחה ללקוחות החברה וכללה השמצות נגדה. החברה התבססה על עדות של גרושתו של העובד בנושא והגישה תצהיר שלה.


בהודעה שנשלחה ללקוחות נכתב כי הבעלים נמצא תחת חקירה של הממונה על הביטחון במשרד הביטחון, וכי מתנהלות תביעות נגד החברה בעוד ספקים רבים הפסיקו את שיתוף הפעולה עם החברה בשל בעיות במוסר תשלומים. העובד דחה את הטענות לגבי קשר להודעה וטען כי גרושתו מנסה לנקום בו.


השופטת קבעה כי "מכלול הנסיבות מצביע על כך שסביר יותר שהתובע הוא ששלח את ההודעה המדוברת. שוכנענו שהחברה עמדה בחובתה להוכיח את טענתה בהתאם למאזן ההסתברויות במשפט האזרחי". מלבד תצהיר הגרושה, השופטת מרב חבקין ונציגי הציבור הסתמכו על כך שהמידע בהודעה האנונימית נטען על ידו במהלך ניהול ההליך המשפטי, והסיכוי כי אדם אחר יכתוב הודעה הכוללת את הפרטים המדוברים, שכולם ללא יוצא מהכלל קשורים בקש זה או אחר לתביעת התובע ובעיתוי המדובר, נראה קלוש"; ההודעה נשלחה בסמוך לאחר קבלת מכתב ההתראה שקיבל מהחברה -הייתה לו גישה להודעות דואר אלקטרוני גם לאחר סיום העסקתו.


השופטת פסקה שיש עילה לחייב אותו במלוא סכום התביעה בהתאם לחוק לשון הרע המתייחס לפיצוי ללא הוכחת נזק. "לקחנו בחשבון, שההודעה כללה טענות רבות העלולות לפגוע בעסקי החברה ואף נוסחה באופן המכוון במפורש להניע את הנמענים מהתקשרות עמה". נקבע כי מספר הפרסומים מצדיק את פסיקת הפיצוי המלא לחברה, והעובד חויב לשלם 50 אלף שקל ועוד 15 אלף שקל הוצאות משפט. תביעתו נגד החברה נדחתה.

Comentarios


bottom of page