
בית משפט השלום לתעבורה בבת ים גזר עונש בלתי מתפשר על נהג אופנוע, אשר נתפס נוהג ללא רישיון בתוקף, תחת השפעת סמים ואלכוהול, תוך הפרת פסילת רישיון קודמת. השופטת שרית קריספין (בצילום) הדגישה את חומרת המעשים והטילה עליו עונשים כבדים, בהם 9 חודשי מאסר בפועל, 7 שנות פסילה, קנס כספי ועונשי מאסר על תנאי.
על פי כתב האישום, במרץ 2023, בשעות הצהריים, נהג הנאשם באופנוע ברחוב לוי אשכול בקריית אונו, סמוך לצומת עם רחוב כלנית, זאת בעודו פסול מלנהוג, ללא ביטוח תקף ותחת השפעת סמים מסוכנים. לאחר שנתפס על ידי משטרת ישראל, הודה בעובדות המיוחסות לו והורשע בבית המשפט.
לאחר מעצרו, שהה הנהג 24 ימים במעצר, ולאחר מכן במעצר בפיקוח אלקטרוני מחודש אפריל ועד אוגוסט 2023. בהמשך, קיבל שלושה חלונות אוורור בשבוע, ולאחר מכן הורשה לצאת לעבודה בפיקוח. עם זאת, במהלך תקופת המעצר נרשמו לחובתו מספר הפרות טכניות.
בסופו של דבר, השופטת קריספין גזרה על הנאשם 9 חודשי מאסר בפועל, אשר ירוצו בעבודות שירות, זאת בנוסף להפעלת עונש מאסר מותנה של 6 חודשים מתיק קודם. כמו כן, הוטלה עליו פסילת רישיון נהיגה למשך 7 שנים, תוך הפעלת עונש פסילה נוסף של 6 חודשים שהוטל עליו בעבר.
בנוסף, קבעה השופטת כי יושת עליו מאסר על תנאי של 14 חודשים למשך 3 שנים, שיחול במקרה של עבירות נוספות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה בשכרות ונהיגה תחת השפעת סמים. עוד חויב הנאשם בתשלום התחייבות כספית בסך 25,000 ש"ח למשך 3 שנים, וכן בקנס כספי של 3,500 ש"ח.
בפסק הדין הדגישה השופטת קריספין את חומרת העבירות והסיכון הציבורי הכרוך בהן, וציינה:
"כפי שקבעתי במקום אחר, נהיגה בשכרות הינה אחד מן הגורמים המרכזיים לגרימתן של תאונות דרכים, אשר הפכו בשנים האחרונות ל'מכת מדינה', המסכנת את שלום הציבור ופוגעת בביטחונו. לפיכך, מדיניות הענישה בעבירות אלה מחייבת את בית-המשפט לנהוג ביד קשה בנהגים שיכורים".
בית המשפט שולח מסר חד: פסק הדין משקף את גישת מערכת המשפט, הרואה בעונשי מאסר ממושכים, פסילות ארוכות טווח וקנסות כבדים אמצעי מרתיע נגד עברייני תנועה מסוכנים. ההחלטה היא איתות ברור לכך שנהגים שמזלזלים בחוק וממשיכים לעבור עבירות חמורות לא יזכו ליחס מקל – אלא להשלכות כבדות.
Comments