פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט העליון ערעור על קולת עונשו של קבלן הבניה ניסים סח, אשר גרם למותו של מתנדב המשטרה חוסאם זגיר ז"ל ופצע באורח קשה שוטר אחר, ונידון לעונש של 14 שנות מאסר בלבד.
לעמדת הפרקליטות בהודעת הערעור, "תופעת האלימות הגואה בחברה שלנו בכלל, ובפרט כשזו מופנית כלפי אנשי אכיפת החוק אשר משרתים את הציבור, באים אתו במגע שוטף ולמרבה הצער גם נחשפים לסכנות שונות מדי יום ביומו - מחייבת תגובה עונשית קשה לעין שיעור, הן במישור הגמול, והן למען יראו וייראו".
הנאשם הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות של המתה בקלות דעת, חבלה בכוונה מחמירה והפקרה אחרי פגיעה.
בהתאם לכתב האישום, ביום 21.9.21, ערב חג סוכות, הוזעקה המשטרה לאתר בנייה בנהריה אשר היה באחריות הנאשם. לאחר דין ודברים בין השוטר לנאשם, הנאשם החליט להתנגד למעצרו, נכנס לרכבו, ופתח בנסיעה מהירה, בעוד שהשוטר והמתנדב עומדים בסמוך לרכבו. במהלך כך, פגע עם רכבו בשוטר ובמנוח, דרס אותם ונמלט מהמקום.
אף שידע שדרס את השוטר והמתנדב, נמלט הנאשם מבלי לעצור ולהושיט להם עזרה, ולבסוף כעבור כשעה נעצר במחסום משטרתי.
השופטים אבי לוי, עידית רז וינברגר וערן קוטון מבית המשפט המחוזי בחיפה גזרו על הנאשם עונש של 14 שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי ופיצוי מקסימלי הקבוע בחוק למשפחת המנוח ולשוטר נפגע העבירה.
״מעשיו של הנאשם שלפנינו, כפי שתוארו היו חמורים וחסרי גבולות", אמר השופט אבי לוי בדיון גזר הדין. "למרבה הצער, אלו התאפיינו באלימות חמורה שבוצעה באמצעות כלי רכב ושהביאה לנטילת חייו בקלות דעת של המנוח - איש אכיפת החוק שכל רצונו היה לבצע את שליחותו הציבורית ההתנדבותית ללא רבב וללא פגע. מנגד, התנהגותו הנמהרת של הנאשם ביטאה זלזול חמור במערכת אכיפת החוק, והעידה על חוסר ריסון והיעדר מוסריות בסיסית, עד לכדי הפקרתם של השוטרים בשטח לאחר הפגיעה החמורה בהם".
לעמדת המדינה, שיוצגה ע"י מנהלת המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה עו"ד רחל מטר, אף שהעונש שהוטל על הנאשם אינו קצר כשלעצמו, היה מקום להטיל עליו עונש ממושך בהרבה. בהודעת הערעור צוין, כי העונש שהושת על הנאשם אינו מבטא יחס הולם לחומרה היתרה שבמעשיו, לעובדה שפעל באלימות משוללת כל רסן כלפי אנשי אכיפת החוק שביקשו לבצע את עבודתם, תוך זלזול עמוק בחיי אדם ובשלטון החוק, ובכך גדע חיים של אדם אשר היה בשיא חייו, וגרם נוסף על כך לנזקים שלא יתוארו, לשוטר נפגע העבירה, לבני משפחתו ולבני משפחת המנוח אשר נותרו המומים ודואבים לעד.
העליון יחמיר ל-18 שנים.
עדיין, לא התגברנו על 2 דברים בישראל:
רף פסיכולוגי של 20 שנה שתקוע לנו בראש בגין רצח (שזה לא העונש הרשמי אבל התקופה לריצוי במידה שמורשע זוכה לשחרור מוקדם).
אי צבירת עונשים בגין עבירות נפרדות. יש עבירות שהן חופפות עובדתית ויש עבירות שלא. הדריסה וגרימת מוות בקלות דעת יכולות להיות חופפות. דריסה וגרימת חבלה חמורה אולי גם ביחד איתה. הפקרה לא ורק היא ״שווה״ שנה-שנה וחצי מאסר.
כמו כן, העבירה של גרימת מוות בקלות דעת-עונשה המקסימאלי 20 שנה ויש להתקרב אליו במקרים המתאימים וזהו מקרה מאוד מתאים.
כלומר, על גרימת המוות היה מקום לגזור 17-18 שנים ועל ההפקרה עוד שנה-שנה וחצי וביחד 18-19 שנים.