top of page

בשל מצוקת מקום בבתי הכלא: עבריינים נשלחים לעבודות שירות במקום הכליאה


חילופי קללות בין שני גברים במועדון התדרדרו במהירות לכדי אלימות, כאשר אחד מהם, תושב הצפון, הורשע בתקיפה חמושה שגרמה לשבר ביד, קרע בעור התוף, שטף דם בעין ועוד פציעות לטענת המתלונן. על אף שהמתלונן החל לקלל את הנאשם תחת השפעת אלכוהול, נטען בתביעה כי היה על הנאשם לעזוב את המקום ולא לתקוף.


בעקבות השימוש של הנאשם בחפץ, שטיבו טרם הובהר, התביעה המליצה על 16 חודשי מאסר בפועל ופיצוי למתלונן. לעומת זאת, הסנגורית ציינה כי מרשה נעדר כל עבר פלילי, וכי התביעה אינה יודעת מהו טיב החפץ שבו השתמש הנאשם, ולכן אין  לראות בו נשק קר. ההגנה הדגישה כי הנאשם הביע חרטה על מעשיו, ויש לשקול ענישה של עבודות שירות.


מצוקת מקומות הכליאה בישראל פעלה לטובת הנאשם, כאשר בזכותה הומתק עונשו. כך קרה במקרה זה, כאשר השופט ערן בר אור התייחס בהחלטתו למצב החירום במדינה בתקופה הנוכחית, כאשר חומרת העבירה ונסיבותיה מאפשרים את ריצוי העונש בחלופת כליאה, "יש לתת משקל של ממש למצב החירום הכליאתי ולאפשר לנאשם לרצות את עונשו בעבודות שירות", כתב השופט בגזר הדין.


מצוקת מקומות הכליאה בישראל פעלה לטובת הנאשם, כאשר בזכותה הומתק עונשו. כך קרה במקרה זה, כאשר השופט ערן בר אור (בצילום) התייחס בהחלטתו למצב החירום במדינה. "בתקופה הנוכחית, שעה שחומרת העבירה ונסיבותיה מאפשרים את ריצוי העונש בחלופת כליאה, יש לתת משקל של ממש למצב החירום הכליאתי ולאפשר לנאשם לרצות את עונשו בעבודות שירות" אמר השופט בגזר הדין.


בעקבות כך, הוחלט על פיצוי בסך 7,000 שקלים למתלונן ורק 9 חודשי עבודות שירות. "בעקבות מצב החירום הכליאתי והמצוקה שנוצרה בעקבות המחסור במקומות כליאה, נאלצו שלטונות שב"ס להורות על שחרור עצורים ואסירים, שחלקם אף אסירים ביטחוניים שהיו מעורבים בפשעים חמורים בעת המלחמה", ציין השופט בגזר הדין.


והוסיף: "שקלתי באם בנסיבות תיק זה, ראוי שהעונש שייגזר על הנאשם ירוצה בעבודות שירות או בכליאה ממשית, והגעתי לכלל מסקנה כי לאור נסיבות המקרה, נתוניו של הנאשם ומצב החירום הכליאתי השורר במדינת ישראל, יש להורות כי מאסרו של הנאשם יבוצע בדרך של עבודות שירות, וזאת לצד ענישה משמעותית צופה פני עתיד ותשלום פיצויים למתלונן".

 

 

Comments


bottom of page