top of page

עונשי מאסר על הנאשמים מארגון הפשיעה חרירי בגין עבירות סחיטה של מיליוני שקלים


בית המשפט המחוזי בחיפה גזר על הנאשמים מארגון פשיעה חרירי עונשי מאסר משמעותיים בפרשות סחיטה בסך של מיליוני שקלים. בנוסף, חילטה המדינה סך של למעלה מ-5 מיליון שקל.   

 

ביוני 2022, הגישו פרקליטות מחוז ת"א (פלילי) ופרקליטות מיסוי וכלכלה כתב אישום נגד ארבעה נאשמים ושתי חברות שבבעלותם של נאסר חרירי בלאל דבור וקאסם חמדאן המגולל שורת פרשות שונות של סחיטה באיומים, בסכום כולל של למעלה מ-12 מיליון שקל.


הנאשמים, כל אחד לפי חלקו, סחטו אזרחים שונים שהיו חייבים להם כספים ולצורך ביצוע הסחיטה, עשו שימוש במוניטין האלים של נאסר חרירי. באחד המקרים אף בוצע ירי לעבר ביתם של קרובי משפחתו ושותפו של מי שסירב לשלם לנאשמים את החוב.


לצורך הסתרת דמי הסחיטה והלבנת הכספים, דרשו הנאשמים לחתום על הסכם חוב כוזב בגין עבודות בניה, על הסכמי ליסינג להשכרת רכבי יוקרה ופעולות נוספות שמטרתן להשמיט הכנסה החייבת במס בגובה של 5 מיליון שקל.

 

הנאשמים הודו והורשעו במסגרת הסדר טיעון, כל אחד לפי חלקו, בביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע (סחיטה באיומים שהביאה לכדי מעשה), סחיטה בכוח, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה, עשיית פעולה ברכוש במטרה להסתיר או להסוות את מקורו, עבירות מס ועוד.  

 

השופט מוחמד עלי (בצילום) קיבל את ההסדר גם לעניין העונש וגזר על נאסר חרירי מאום אל פאחם 42 חודשי מאסר בפועל ומאסר על תנאי; על בלאל דבור מנצרת הושתו 60 חודשי מאסר בפועל ומאסר על תנאי; על עכרמה חאג' יחיא מטייבה הושתו 30 חודשי מאסר בפועל; וקאסם חמאדן מנצרת נידון לשנת מאסר.  


במסגרת הסדר הטיעון, חילטה המדינה סכום כספי בסך של 5.5 מילון שקל, ופעלה להשבת דירה שנגזלה על ידי הנאשמים לידה של משפחה שנסחטה על ידם. בעניין זה הדגיש השופט במסגרת גזר הדין, כי הדבר יהווה "מסר חשוב וברור למתלוננים פוטנציאליים כי שיתוף פעולה עם רשויות אכיפת החוק, במיוחד בעבירת סחיטה, תשתלם".

 

עוד ציין השופט, כי "קיים יתרון משמעותי בכך שהנאשמים נותנים את הדין סמוך ככל שניתן למועד ביצוע העבירות. אין גם להתעלם מכך שנחסכה העדתם של חלק מן העדים. יש בכך מסר חשוב למלחמה בעבירות מסוג העבירות בהן הורשעו הנאשמים. כמו כן, לא ניתן להתעלם מהחיסכון במשאבים ציבוריים כתוצאה מההסדר ומהודאת הנאשמים בגדרו. ודוק: החיסכון במשאבים ציבוריים מאפשר להפנות משאבים לפעולות אכיפה כלפי עבירות נוספות ופרשיות אחרות. כאלה לצערנו לא חסרות".

 

コメント


bottom of page