
בית המשפט המחוזי בתל אביב, בפני השופט חגי ברנר, צפוי לקבל עדכון השבוע בנוגע לאישור הסדר החוב המתוקן של קבוצת מלונות בראון על ידי נושיה. בהתאם להסדר, חברת ישראל קנדה התחייבה להגדיל את הצעתה לכ-131 מיליון שקל.
במקביל, איש העסקים ספי צביאלי, המעוניין להתחרות בהצעת ישראל קנדה ולרכוש את רשת מלונות בראון בסכום של 125 מיליון שקל, הגיש ביום חמישי האחרון, באמצעות חברת א.פ.צ. השקעות, התנגדות להסדר החוב המתוקן. צביאלי, המיוצג על ידי עורכי הדין איתן ארז, אוריין רום, יניב אלטיט וליאת הקש, טוען כי ההסדר המוצע מכיל סעיפים בלתי חוקיים ומפלים, וכי הוא מעניק עדיפות בלתי הוגנת לנושים מסוימים.
לטענת צביאלי, ההסדר אינו מתייחס לכלל חובותיה של קבוצת בראון, במיוחד לתביעות החוב שהגישה חברת א.פ.צ. השקעות, בסכום כולל של כ-5 מיליון שקל. בנוסף, הוא מציין כי ההסדר אינו מספק ערבויות לביצועו, מה שעלול להותיר את הנושים ללא הגנה במקרה של כשל. צביאלי גם טוען כי בעלי המניות של קבוצת בראון מבקשים להעניק לעצמם חסינות מתביעות אישיות.
לפני כשבועיים פורסם כי ישראל קנדה הגדילה את הצעתה לכ-131 מיליון שקל במסגרת הסדר הנושים המתוקן של רשת מלונות בראון, בתמורה לרכישת נכסים נוספים. בנוסף, רשות התחרות אישרה בחודש שעבר את המיזוג בין ישראל קנדה מלונות החזקות לבראון הוטלס, החלטה הנחשבת מכרעת להצלחת ההסדר. אסיפת הנושים התקיימה בשבוע שעבר, ובימים הקרובים בית המשפט יעודכן בתוצאות ההצבעה. צביאלי מבקש מבית המשפט לקיים דיון בהתנגדויות שהוגשו.
יש לציין כי קבוצת בראון הגישה תביעה בסך כ-14 מיליון שקל נגד חברת א.פ.צ. השקעות של צביאלי, אך צביאלי טוען כי מדובר בתביעה שנועדה להפעיל לחץ בלתי הוגן על המתנגדת.
מצד שני, רשת מלונות בראון מתייחסת לבקשה שהוגשה כבלתי רצינית. החברה מתכננת להגיש מחר הסדר חוב משמעותי, שכבר זכה לתמיכת למעלה מ-90% מבעלי החוב. ההסדר צפוי לסלול את הדרך לעסקה עם ישראל קנדה, ולאפשר את המשך העסקתם של כל עובדי החברה, המונים מעל 500 עובדים במלונות, לאחר החתימה.
Comments