
חקירה נרחבת של רשות המסים, בהובלת יחידת פקיד שומה חקירות ירושלים והדרום, חשפה חשד חמור להעלמת הכנסות בהיקף של 5.3 מיליון ש"ח על ידי יוסף עיני, בעל דוכן למכירת ירקות בשוק מחנה יהודה.
לאחר חקירה סמויה, שנמשכה תקופה ממושכת, הפכה החקירה לגלויה בפברואר 2025, כאשר חוקרי רשות המסים פשטו על ביתו של עיני, על עסקו ועל משרד מייצגו, ותפסו מסמכים שונים. עיני נלקח לחקירה ושוחרר מאוחר יותר בתנאים מגבילים.
על פי ממצאי החקירה, עיני לא ניהל ספרי חשבונות כחוק ורק לאחרונה התקין קופה רושמת בעקבות ביקורת ניהול ספרים שנערכה בעסק. בנוסף, החקירה העלתה כי במשך שנים רכש סחורה מספקים בשוק הסיטונאי בירושלים במזומן, אך לא דיווח על כך כלל בדוחות המס שהגיש.
הפער בין הדיווחים שהעביר לרשות המסים לבין הכנסותיו האמיתיות הוא עצום: בעוד שעיני דיווח על הכנסות שנתיות של עשרות אלפי שקלים בלבד, החשד הוא כי בפועל העלים כ-5.3 מיליון שקל בשנים 2015–2022.
בדיון שהתקיים בבית משפט השלום בירושלים, השופטת חוי טוקר (בצילום) אישרה את שחרורו של עיני, אך לא לפני שהטילה עליו שורת הגבלות חמורות. עיני חויב להפקיד ערבות עצמית בסך 400,000 שקל וכן ערבות צד ג' בסך 100,000 שקל, שתיחתם עד 10 בפברואר 2025. נוסף לכך, נאסר עליו ליצור קשר עם המעורבים בחקירה למשך 30 יום.
כדי להבטיח את שיתוף הפעולה שלו עם הרשויות, הוטלו עליו חובות נוספות: התייצבות לכל חקירה ומשפט לפי דרישה, עיכוב יציאה מהארץ למשך חצי שנה, חובת עדכון הרשויות על כל שינוי בכתובת או במספר הטלפון, וכן הפקדת דרכונו בידי רשות המסים. השופטת טוקר נתנה להסכמות תוקף של החלטה והבהירה כי עיני מחויב לעמוד בכל התנאים שנקבעו.
עם זאת, חקירת רשות המסים נמצאת עדיין בראשיתה, וצפויות פעולות נוספות לביסוס החשדות. עבירות העלמת מס, בהן נחשד עיני, מהוות עבירה חמורה לפי סעיף 220 לפקודת מס הכנסה, ועשויות להוביל להליכים פליליים משמעותיים ואף להטלת עונשים כבדים.
Comments