בית המשפט המחוזי בירולשים קבע כי רמזי געבה ביצע מעשים מגונים במרמה במהלך עבודתו כבודק אולטרסאונד. השופטים חגית מאק־קלמנוביץ, מרים ליפשיץ פריבס ומרדכי כדורי קבעו כי התנהלותו של געבה חרגה מיחסי בודק ומטופל.
על פי כתבי האישום, הנאשם רמזי געבה בעל תואר בהדמיה רפואית ועובד כבודק אולטרסאונד, עבד כבודק אולטרסאונד בחברת מאר – מרכזים לאבחון רפואי בע"מ הנותנת, בין היתר, שירותי בדיקות אולטרסאונד בקופות חולים "מאוחדת" ו״כללית" וכן בסניפי המכון. במסגרת עבודתו ערך בדיקות אולטרסאונד לשתי נשים וניצל את הבדיקות ואת האמון שהנשים נתנו בו לצורך ביצוע בדיקות אלו על מנת לפגוע בהן מינית.
על פי כתב האישום, הנאשם עובד כבודק אולטרסאונד מתחילת שנת 2020. במסגרת עבודתו ביצע הנאשם בדיקות אולטרסאונד לנשים וניצל את הבדיקות ואת האמון שנתנו בו.
באישום הראשון והשני הגיעו המתלוננות בשעות הבוקר לבדיקת אולטרסאונד של שלפוחית השתן אצל הנאשם במרפאת קופת חולים ״מאוחדת״ בבית״ר עלית.
הנאשם שאל את המתלוננות אם הן רווקות או נשואות ובנות כמה הן, ואם עברו בעבר בדיקה דומה. הוא ביקש מהראשונה והשניה לפשוט את הבגדים ואת התחתונים, על אף שהליך הבדיקה אינו מחייב זאת, ולשכב על מיטת הטיפולים.
המתלוננות פעלו בהתאם מאחר שסברו שהדבר נדרש לצורך הבדיקה והנאשם החל בביצוע הבדיקה. הנאשם ניצל את האמון שנתנו בו המתלוננות, ובמהלך הבדיקה אמר לה שאינו מוצא את שלפוחית השתן שלהן וביקש מהראשונה שתפשק את רגליה. במקביל, הוריד את הכפפות שחבש על ידיו והחדיר את אצבעותיו לתוך איבר מינה בתנועות של כניסה ויציאה, במשך מספר דקות.
הנאשם בן 26, נשוי ואב לשני ילדים, אישר כי המתלוננות הגיעו לבדיקה. בנוגע לשאלות ששאל אותן טען כי שאלות לגבי נישואין, הריון וכדו׳ הן במסגרת עבודתו. הנאשם הכחיש שהורה למתלוננות להוריד את תחתונים, אך הוסיף שבמהלך הבדיקה הפשיל מעט את התחתונים לצורך בדיקת שלפוחית השתן.
בתשובה לכתב האישום פרקליטות מחוז ירושלים (פלילי), באמצעות עו"ד אביעד דוויק, ביקשה להרשיע את הנאשם על יסוד עדויות המתלוננות, ״המעגל השני״ - עדויות קרובי המשפחה, המעסיקה ובעלה שנחשפו למתלוננות ולמצבן הנפשי לאחר האירוע, ועדויות אנשי המקצוע, על האופן בו אמורות הבדיקות להתבצע. ב״כ המאשימה הדגיש, בין היתר, את העדר ההיכרות בין שתי המתלוננות, וכן העדר מניע כלכלי או אחר להפללת הנאשם.
בעדותן תיארו המתלוננות את ההליכים שקדמו לבדיקה, ואת שאלות הנאשם - האם עברו בעבר את הבדיקה והאם היא נשואה או רווקה. סגר את הוילון וביקש ממנה להוריד את החצאית והתחתונים. הוא החל בבדיקה, ואמר "תשמעי אני לא מוצא את השלפוחית וכיוון למטה לאיבר המין, ואז אחרי זה הוא אמר לי את צריכה לרוקן את השתן לכי לשירותים תרוקני את השתן״.
בסיום הבדיקה, העידה המתלוננת, הנאשם הוריד את ידיו ממנה ואמר "הבדיקה שלנו הסתיימה האם את רוצה לעשות עוד משהו חוץ מבדיקה?" היא השיבה בשלילה, שאלה אותו תוך כמה זמן יגיעו התוצאות, עזבה את המקום.
מטעם ההגנה התייצב ד״ר אלכסנדר פילשטינסקי שהוא רדיולוג במקצועו המכהן כמנהל רפואי במכון מאר של קופת חולים כללית, ואחראי בין היתר על הבדיקות במכון, הוא סיפר על הפן המקצועי של קבלה לעבודה. הוא אף סיפר גם שלימד את הנאשם ולדבריו אהב אותו וראה בו תלמיד מוצלח, הן בפן האישי הן בפן המקצועי.
השופטים חגית מאק־קלמנוביץ, מרים ליפשיץ פריבס, מרדכי כדורי מבית המשפט המחוזי בירושלים, כאמור, הרשיעו את הנאשם בביצוע עבירות של מעשים מגונים ואינוס במרמה כפי שיוחסו לו בכתב האישום וקבע כי "כל אחת מהמתלוננות היא מהימנה כשלעצמה, והצירוף של שתי העדויות מגבירות עוד את מהימנותן".
עוד אמרו השופטים "גם לטיפול יש גבולות", והוסיפו כי ערך כבוד האדם אינו נותר מחוץ לקליניקה הרפואית. ההיתר לטפל בנשים אינו כולל היתר לפגוע בכבודן ולבצע פעולות שלא עולות בגדר טיפול.
וקבעו כי הוכח שהנאשם לא הסתפק בבדיקה, והניח מכשיר על איבר מינן וביקש לציין את תחושתן של הנשים. והוסיפו "מצאנו את עדותן כמהימנה והתוצאה היא ברורה - פעולות אלו אינן חלק מטיפול לגיטימי".
מהפרקליטות נמסר "מחזקת את ידיהן של הנפגעות אשר אזרו אומץ וחשפו את המעשים שנעשו בהן ובכך מנעו מהנאשם לפגוע בנשים אחרות".
Comentarios