מאת: שלמה בן ברוך
אני עכשיו בעידן של "חורף צרפתי". יש משהו חדש ומיוחד ב"בראסרי 18" ברמת אביב, שיקח אתכם בקלות לטיול בסמטאות פריז למסעדת יוקרה עם מפות לבנות מבלי שתצטרכו לארוז ולקחת דרכון. התקרבו למרכז שוסטר ותנו לי לספר לכם הכל על המקום.
ראשית, אין שום סיבה לבשל בבית כשבמסעדה מחכה לכם אוכל גורמה. המסעדה ממוקמת בלוקיישן מושלם בלב אזור תוסס ומלא חיים מול הפארק הירוק. המרפסת המקסימה, עם הנוף הפתוח, היא המקום המושלם לשבת ולהתענג על מנות אותנטיות, כמו שצריך. תוסיפו לזה את השירות המוקפד והאווירה הנינוחה, תבינו למה אין שום סיבה לחפש מקום אחר. הרגשנו רגועים ברגע שהתיישבנו.
המנות בתפריט של המסעדה הן מכתב אהבה לצרפת הדרומית, שמשלב מרכיבים עונתיים לצד יבוא אוטנטי שנבחר בקפידה על ידי השף. אפשר ממש להרגיש את הטעמים הצרפתיים.
ההקפדה על כל פרט במנות היא משהו שמרגישים בכל ביס. השף, עם תשומת הלב הרבה שהוא מעניק לכל פרט, דואג שכל מנה תצא מושלמת, עם פרודוקטים טריים ואיכותיים שמגיעים ממקורות נבחרים. במסעדה תוכלו למצוא מנות מסורתיות שמוגשות בצורה מוקפדת ומעוררת תיאבון.
אם אתם בעניין של משהו קל ומרענן, הארנצ'יני היא בחירה מושלמת – 3 כדורי אורז פריכים עם מוצרלה נמסה במרכז הפה. לא רחוק מהם, סשימי אינטיאס, עם אטריות איכותיות מביא את פריז ישירות לצלחת.
לאחר שהמקום התמלא והאווירה הפכה לסוערת ביום חמישי בערב, הגיעו העיקריות. המארחת הידידותית עזרה לנו לבחור בקרפצ'יו דג ים שהייתה מושלמת עם פלפל וזרעי עגבניה הוסיפו צבע וארומה פרחונית עדינה, הוספנו לארוחה את הפולנטה אספרגוס שהיה טעים להפליא עם ניחוח אדמתי. למנת הביניים בחרנו ברביולי פרמז'ן עם עגבניות צהובות ותרד. וכן את מנת הדגל אניולוטי גבינות עשירות ואספרגוס עם יין לבן שהיו טעימים ומומלצים מאוד. אגב, לא לפספס את הלחם הביתי הטרי.
עבור חובבי הדגים: חובה להזמין את הפילה דניס אשר הוגש עם צריבה מושלמת בציפוי קריספי שמדגיש את כל הטעמים ומבושל בטמפרטורה המדויקת וברמת העשייה שאנחנו אוהבים. וכן, זה לא פשוט לתפוס את הלהבה המתאימה בדיוק שתוציא את הדג במידה הנכונה במלוא הדרו.
כבוד לתחום הכי יצירתי בעולם הקינוחים:
בתפריט תמצאו את קינוחים במגוון תענוגות שמציבות בחזית את כל התותחים הכבדים של קונדטוריה צרפתית קלאסית, דרך הרשתות החברתיות המפתים גם את המצלמה כמו גם את הביס. בקיצור, הכינו את הכפיות לקרם בורלה, טירמיסו ומסקרפונה תותים עשיר ומפנק שכל ביס ממנו פשוט חלום.
בראסרי 18 משלבת עיצוב אדריכלי במומחיות אלמנטים של רטרו וקלאסיקה מודרנית. החלל פונה גם למחפשי אינטימיות וגם למשפחות עם ילדים, והכל בטוב טעם ודיוק, עם מנות שגורמות לכם להרגיש כאילו אתם בחו"ל, מרפסת קסומה ואווירה יוקרתית.
החוויה הייתה מצוינת:
השירות: מעיצוב החלל, דרך האוכל והגשתו ועד לשירות – מדובר במסעדה של אנשי מקצוע. השף במקום מבין היטב את עולם המסעדנות ויודע לייצר "חווית של אירוח". מסעדת הבוטיק קובעת רף גבוה של שירות ואיכות במסעדנות בעידן המודרני.
הזדרזו והזמינו מקום במסעדה שכבשה את לבם של תושבי השכונה והסביבה. בהחלט לא צריך להוציא את הדרכון כדי ליהנות מהחורף האירופאי הזה!
מסעדת בראסרי 18, רחוב אבא אחימאיר 18, תל אביב יפו. (רמת אביב ג')
Comments