סטודיו: דיוק יפני וחום תאילנדי – המקום שבו טוקיו, בנגקוק ותל אביב נפגשות על הצלחת
- מגזין בית המשפט
- 16 בפבר׳
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 28 בפבר׳

מאת: שלמה בן ברוך
בלב פארק צמרת בתל אביב, בקניון G היוקרתי, מסתתרת פנינת גורמה שמצליחה להטיס את בלוטות הטעם שלך לטיול חוצה יבשות – מסמטאות טוקיו הריחניות ועד חופי תאילנד האקזוטיים. מסעדת "סטודיו קפה ובר" היא לא סתם מקום לאכול בו; זו חוויה מסעירה של צבעים, טעמים וניחוחות שעוצבו ביד אמן.
השף של המקום יודע בדיוק איך לדבר ללב שלנו כישראלים – שילוב של פיקנטיות מעודנת, רעננות טרופית ודיוק קולינרי ללא פשרות. העיצוב של "סטודיו" משדר אלגנטיות מודרנית עם נגיעות חמות של עץ וגופי תאורה מינימליסטיים, שמשרים תחושת אינטימיות. כבר מהרגע הראשון, האווירה סוחפת אותך לעולם אחר – כזה שבו כל מנה היא חלק מסיפור.

השירות במסעדה אדיב ומוקפד, והמלצרים והמלצריות מעניקים יחס אישי ומקצועי ברמה גבוהה. לנו יצא לחוות שירות משולב של מלצר ומלצרית, מה שהעצים את התחושה של יחס קשוב ומסור. מעל הכל, זכינו להכיר את הילה, מנהלת המסעדה, שמובילה את המקום במקצועיות ובחביבות, ודואגת שהכול יתנהל בצורה מושלמת.
הארוחה כאן יכולה להתחיל עם מנת סלט אסייתי מרענן, שמביא איתו ריח של גשם טרופי - כרוב פריך, גזר מתוק, בצל ירוק, זרעי שומשום קלויים ורוטב חמוץ-מתוק שמכיל טעמים מעודנים של ג'ינג'ר וליים. לצד זה, ניתן לפתוח עם קרפצ'יו סינטה (68 ₪) מתוחכם, שמעניק קריצה למטבח האירופאי עם וינגרט תמרינדי, איולי פלפל שחור ואורוגולה ,שבבי בטטה לבנה, פרמז׳ן ועלי מיקרו. מוגש בתוספת לחם.

ההמבורגר הקלאסי עם טאץ' יפני (72 ₪) הוא חוויה עסיסית שמתחילה בריח עמוק של סויה וג'ינג'ר וממשיכה עם ביס מלא של קציצה מתובלת היטב בתוך לחמנייה טרייה, כשהצ'יפס הזהוב שלצידה מוסיף קראנץ' ממכר. השניצל הווינאי עם ניחוח קוקוס (68 ₪) הוא טוויסט מעניין על המנה הקלאסית, הציפוי הפריך שמבוסס על חמאת קוקוס ושקדים מתמזג בטבעיות עם הפירה הקרמי שמעניק למנה איזון מושלם. פסטת הציידים עם נגיעות תאילנדיות היא שילוב של טעמים עשירים שמתחילים במרקם רך של פסטה טרייה, רוטב שמנת ויין לבן, פטריות שמוסיפות עומק וביסים מרעננים של ליים שהופכים כל מזלג לחוויה חדשה.
למי שאוהב סושי, התפריט של "סטודיו" מציע חוויה יפנית בלתי נשכחת עם ניגירי סלמון, שבו פרוסות דקות של סלמון טרי נחות על גבי אורז מתובל בצורה מושלמת, מאקי אבוקדו שנותן שילוב הרמוני של קרמיות האבוקדו עם אצת נורי דקיקה ורול ספייסי טונה שמביא את כל העוצמה של המטבח היפני עם חריפות עדינה של מיונז ספייסי וטונה אדומה איכותית, שמשתלבת נפלא עם הירקות הפריכים שמעניקים לו מרקם מעניין.

כמו שהאוכל כאן נבחר בקפידה, כך גם תפריט השתייה מציע חוויות שמוסיפות גוון נוסף לארוחה. הקוקטיילים במקום הם יצירות אמנות - שילובים טרופיים לצד נגיעות של מרירות ואלכוהול עדין. לחובבי היין, יש תפריט יינות מוקפד הכולל מבחר ישראלי לצד אופציות מרחבי העולם. ואם אתם חובבי קפה, שווה לנסות את האספרסו שלהם – מרוכז, עמוק ומעורר.
המחירים ב"סטודיו" נעים בין 52 ל-82 שקלים למנה, טווח הוגן מאוד ביחס לרמת האוכל והחוויה הייחודית. המנות אולי אינן ענקיות, אך כל אחת מהן היא יצירה בפני עצמה – כזו שמצדיקה את המחיר ומעניקה תחושת סיפוק אמיתית.
המקום שבו טוקיו, בנגקוק ותל אביב נפגשות
"סטודיו" מצליחה לקחת את האורחים למסע חוצה יבשות מבלי לצאת מגבולות תל אביב. זהו לא סתם עוד מקום שמגיש אוכל אסייתי – זו מסעדה שבה השף מבין את החיך הישראלי ויודע לשלב בין הדיוק היפני, החום התאילנדי והנינוחות האירופאית. כל מנה כאן היא חגיגה של איזון ומחשבה, והתוצאה היא חוויית אוכל ייחודית שתגרום לכם להרגיש כאילו הרגע ירדתם מטיסה ישירה למזרח הרחוק.
Comments