
מאת: שלמה בן ברוך
לפני שנדבר על האוכל, חשוב לציין – מסעדת "לחם יין" ביהוד מוכיחה שאין צורך לנסוע לתל אביב כדי למצוא אוכל איכותי. לא מכבר, לחם יין חגגו 25 שנה להצלחה, ואת זה הם עושים בכבוד ובסטייל. כל ביקור במקום הוא חוויה, ואם תשאלו אותי, שווה את כל ה- 45 דקות הנסיעה (הפקקים של תל אביב) כדי להגיע.
לא צריך לטוס לחו"ל כדי להנות מגורמה: לחם יין היא למעשה מסעדה עם ניחוח אירופאי, העיצוב של המקום בהחלט מציב את הסטנדרט בסגנון ברסרי. הוא אולי לא ייחודי בנוף העיצובי של תל אביב, אך הוא בהחלט יפה, נעים ומיוחד. זהו מקום שמשרה אווירה חמה ונעימה, וכשהבעלות עצמן, דגנית עמיחי ורונה פרדיס, נוכחות בסביבה, זה נותן תחושת ביתיות ושייכות ובעיקר מקצועיות.

התפריט של המסעדה מתאפיין בסגנון קלאסי שמקפיד על טריות ואיכות גבוהה של חומרי הגלם, ותפריט שמתאים לכל מצב רוח – כל מנה מוגשת בצורה כזאת שתשמח לא רק את הקיבה אלא גם את העין, ומיותר לומר שהמנה האחרונה הייתה טעימה להפליא. התחלנו עם קרפצ'יו דג ים, מוצרלה, קרפצ'יו עגבניות שהיו מלאות בטעמים מגוונים ומרעננים ועוד מטעמים מהתפריט המשובח. המשכנו למנה עיקרית שכל פיסת בשר שטעמנו התפוצצה בטעמים – כי להכין בשר דורש מקצועיות אמיתית, לדעת לשים על האש בצורה הנכונה ועם הלהבה המדויקת. לסיום טעמנו את הברד פודינג חם קראסון חרוך, קרם אנגלז, גלידת וניל תוצרת בית ורוטב אמרנה אשר מסיימים את הארוחה בצורה מושלמת.

אל תפספו את תפריט היין המפואר שנבנה על ידי הברמן המוכשר והוא כולל יינות ישראלים וקלאסיקות מבורדו לצד יינות מאזורי יין שמקבלים מעט פחות תשומת לב כמו ספרד, יוון ועוד, כשחלקם זמינים מדי ערב גם בכוסות. למי שמעוניין לגלות את כל קשת הטעמים, מתן הברמן מציע התאמת יין למנות. המסעדה גם הציעה תפריט קוקטיילים מושקע ומעוצב, כשכל אחד מהמרכיבים מיוצר במומחיות כמו במעבדה על ידי איש הקוקטיילים במקום.
למי שתוהה איך מסעדה בפריפריה מצליחה למשוך קהל, הסיבה נעוצה בייחוד של המקום: דגנית עמיחי, שבאה מעולם הטלוויזיה, ורונה פרדיס, שמביאה את העולם העיצובי והקולינרי, יצרו מקום שמהווה שילוב בין אוכל איכותי, עיצוב מרהיב, ושירות יוצא דופן. זה לא סוד שהן מנהלות את המקום כמו שתי מקצועניות אמיתיות, ויחד הן מצליחות לייצר חווית אוכל שלא תשכח במהרה.

"לחם יין" הוא מקום שהייתי שמח לאמץ אותו כבית קפה השכונתי שלי, אם הוא היה בשכונה שלי. לא בשל האווירה הטובה והעיצוב החם והאלגנטי, שכן כאלה יש לא מעט אלא בזכות זה שכבר מזמן לא ישבתי במקום שמקפיד כל-כך על איכות האוכל.

לא צריך לדבר הרבה על שירות – פשוט היה מדהים. הלקוחות לא רק שמתקבלים בברכה אלא נהנים משירות אדיב, מלא בחיוך ובקשב, שמגיע מהרגע הראשון ועד הרגע האחרון. כמו שהיית מצפה למצוא במסעדה בתל אביב, רק שפה זה קורה ביהוד.
חוויה הקולינרית ממשיכה גם בבייקרי הסמוכה למסעדה. שם, במחלקת האפייה, מיוצרים מאפים טריים, לחמי מחמצת, עוגות שמרים, לחמניות ופיתות לצד עוגות קלאסיות ועוגיות. כל אלה משלימים את החזון של המקום, תוך שמירה קפדנית על הטריות. וכן, תודה לחברי היקר ארז בוטל שהזמין אותי למסעדה, וכך גיליתי את הקסם של לחם יין בעצמי.
Comments