מאת: שלמה בן ברוך,
בני הדייג, אחת ממסעדות הדגים המובילות בתל אביב, חוגגת יותר מארבעה עשורים של הצלחה. במשך 45 שנה, המקום שמר על קסמו הייחודי, כל זאת תוך שמירה על האותנטיות של המקום, שבין כל השינויים המהירים בעיר מצליח להציע חוויית אוכל איכותית, רומנטית ומפנקת. אצל בני לא מדובר רק בארוחה, אלא בחוויה נוסטלגית ומרגשת, שמחזירה אותנו למורשת הקולינרית הים-תיכונית, ממש על חוף הים.

בני הדייג, או בשמו המוכר "מלך הדייגים", הפך לשם נרדף למסעדת דגים ים-תיכונית איכותית בארץ. הקונספט המנצח של "פותחים שולחן" עם דגש על טריות הדגים והמטעמים הים-תיכוניים המוגשים באווירה נעימה, בלוקיישנים הקרובים למים ולריח הים (הרצליה ונמל תל אביב), יוצר שילוב מושלם בין אוכל מעולה וחווית סביבה טבעית ומרגיעה. את כל זאת ניתן למצוא כמעט בכל סניף של הרשת, המציע נוף עוצר נשימה ובריזה נעימה.

התפריט, שמרכז את הדגים והפירות הים, כולל גם בשרים, סלטים ומטבלים טריים. מנות ראשונות כמו קבבוני דגים על הגריל, סשימי דג לבן וארטישוק איטלקי מהוות פתיחה מושלמת לארוחה. במנות העיקריות תמצאו מגוון דגים בגריל, מרקים בעונה, פירות ים עסיסיים, וסטייקים עשויים בדיוק במידה הנכונה. המנות מגיעות עם תוספות מיוחדות כמו תפוחי אדמה אפויים וצלחות סלטים עשירות.

המסעדה נוסדה על ידי בני רבה, שממשיך להוביל אותה יחד עם בנו יוסי רבה, מנהל סניף תל אביב ומנהל הרשת. משפחת רבה חינכה את המסעדה עם אהבה עזה לים ולקולינריה, והיא שואפת להציע לאורחים לא רק אוכל טוב, אלא גם שירות אישי ואווירה חמה ומזמינה.

בהמשך הארוחה, ניתן לבחור בין מנות מגוונות כמו קרפצ'יו דג לבן, סשימי דג לבן וסטייק אנטריקוט איכותי. גם מי שמעוניין במרקים יוכל ליהנות ממבחר כמו מרק דגים ומרק פירות ים. לקינוח, המקום מציע מנות מתוקות נהדרות כמו בווריה עם שוקולד ואגוזים, ועוגת פיסטוק שאין לה תחליף.

החוויה במסעדה אינה נגמרת רק באוכל. היא כוללת את האווירה הים-תיכונית המשלבת את ניחוח הים והקסם של תל אביב הישנה. כל ביקור כאן משאיר זיכרון מתוק של אוכל איכותי, שירות לבבי, ואווירה שאין לה תחליף.
Comments