top of page

חיפוש משפיל במטוסו הפרטי: איש עסקים תובע 7 מיליון שקלים בטענה לקנוניה


בית המשפט המחוזי מרכז דן בתביעה שהגיש איש העסקים אלכס סקלר, אזרח ישראלי-אוסטרלי, נגד רשות שדות התעופה, משטרת ישראל, רשות המסים ומנהל נתב"ג. בתביעה נטען כי רשויות האכיפה ביצעו חיפוש בלתי חוקי בגופו ובמטוסו הפרטי, ללא צו וללא חשד סביר. לטענת סקלר, החיפוש היה חלק מקנוניה מתוכננת היטב, שיזם החוקר הפרטי צביקה נוה, אשר ניצל את קשריו עם גורמים במערכת האכיפה כדי לפגוע בו. 

 

התיק נדון בפני השופט גיא שני (בצילום), והתובע טוען כי מדובר במארב שתוזמן בקפידה על רקע סכסוך עסקי ומשפחתי מתמשך. לדבריו, מידע שקרי שהועבר לרשויות שימש בסיס להפעלת צעדים קיצוניים נגדו, תוך ניצול כוחה של המדינה לשם חיסול חשבונות אישיים. 

 

על פי כתב התביעה, ב-13 באוגוסט 2024 נחת סקלר בטיסה פרטית בנמל התעופה בן גוריון, כשהוא מלווה בטייסו. לאחר שעבר ביקורת דרכונים וחתם על הצהרה במכס כי אין ברשותו פריטים המחייבים דיווח, הוא יצא לטרקלין "פתאל". זמן קצר לאחר מכן, ניגשו אליו שוטרים בלבוש אזרחי, הודיעו לו כי הוא מעוכב לחיפוש, וביקשו ממנו להתלוות לאולם המכס. 

 

לדבריו, ההתרחשות כולה התנהלה לעיני קהל רב, לרבות אנשי עסקים ואנשי צוות בנמל התעופה, דבר שהעצים את ההשפלה שחווה. הוא הופרד מהטייס, ובשלב זה הורו לו השוטרים להתפשט. הוא טוען כי עבר חיפוש גופני פולשני, וכי במקביל נבדקו כליו וכבודתו ללא כל צו חוקי. 

 

גם המטוס הפרטי עבר חיפוש יסודי, במהלכו נפתחו תאי האחסון והמטען ונבדקו חללים פנימיים שונים. לאחר כשעה של בדיקות לא נמצא דבר, והוא שוחרר עם דו"ח שמאשר כי לא נתפסו פריטים אסורים וכי לא הופעלה אלימות. לטענתו, צביקה נוה הוקלט כשהוא מודה כי הוא זה שיזם את החיפוש, וכי המהלך נועד לערער את מעמדו ולסחוט ממנו כספים. 

 

חודש לאחר האירוע, ב-13 בספטמבר 2024, נרשמה הסלמה נוספת – רימון רסס הושלך לעבר ביתו של סקלר בהרצליה. לדבריו, מדובר היה באיתות מפורש שנועד להלך עליו אימים ולגרום לו להיכנע ללחצים הכלכליים המופעלים עליו. לטענתו, רק במזל לא נפגע פיזית, אך רסיסי הרימון התפזרו ברדיוס נרחב וגרמו נזק למבנים סמוכים. 

 

התובע טוען כי הפרשה כולה גרמה לפגיעה חמורה במעמדו העסקי, כאשר מידע כוזב אודותיו הגיע לגורמים פיננסיים בינלאומיים. כתוצאה מכך, בנקים הקפיאו עסקאות בשווי של עשרות מיליוני דולרים, ושותפיו העסקיים החלו לפקפק ביושרו. 

 

"שנים של עבודה קשה נחרבו ברגע אחד", טוען סקלר, אשר לדבריו נאלץ להתמודד עם נזקים עסקיים כבדים שנגרמו לו ישירות בשל הפרשה. 

 

בתביעתו, דורש סקלר פיצוי של 7 מיליון שקלים, בגין פגיעה חמורה בפרטיותו, לשון הרע, השפלה בפומבי ונזקים כלכליים כבדים. 

 

כתב הגנה טרם הוגש, ובית המשפט יצטרך להכריע האם מדובר במקרה חמור של ניצול כוחן של רשויות המדינה לטובת אינטרסים פרטיים, או בפעולה לגיטימית של אכיפת החוק. 

 

השופט גיא שני יכריע האם רשויות האכיפה פעלו במסגרת סמכותן – או הפכו לכלי בידיו של צביקה נוה במאבקו האישי נגד איש העסקים המצליח. הדרמה המשפטית רק החלה. 

 

Commentaires


bottom of page