מהשיחה המאיימת ועד לצו הרחקה: מאבק משפטי על שליטה בחברות נדל"ן בגרמניה המחלוקת בין איש עסקים לבין שותפתו נראתה בתחילה כעוד סכסוך עסקי, אך מהר מאוד היא התדרדרה לשיחות מאיימות, האשמות בזיוף מסמכים והליכים משפטיים סוערים.
הכל החל כאשר איש העסקים, דירקטור יחיד בשתי חברות אחזקה ישראליות, גילה לטענתו כי שותפתו העבירה מניות לאדם שאינו מכיר, ללא אישורו ו"תוך זיוף מסמכים". לדברי איש העסקים, החברות הגרמניות שבבעלותם משמשות לאחזקה של נכסי נדל"ן בברלין, וניהולן התקין קריטי לעסק. הוא פנה לבית המשפט וטען כי העברת המניות בוצעה באמצעות "זיוף שטרי מניות ודיווחים כוזבים לרשם החברות".
המתיחות בין הצדדים הגיעה לשיא כאשר אותו אדם התקשר אישית לאיש העסקים והשמיע בגלוי איום על חייו. לדבריו, "הוא דיבר אליי בשפה בוטה ומאיימת, תוך כדי קללות והבעת רצון לפגוע בי". השיחה הזו, שהוקלטה והוצגה בבית המשפט השלום בכפר סבא, שימשה כבסיס להליכי הגנה משפטיים שמיהר המתלונן להגיש. "אני זוכר כל מילה מהשיחה הזאת", סיפר האיש בבית המשפט, "הוא לא הסתיר את כוונתו, הוא היה מאוד ישיר לגבי הרצון לגרום לי נזק פיזי".
על פי פרוטוקול בית המשפט, שופט המעצרים אביב שרון אמר: "לאחר עיון בבקשה ושמיעת המתלונן, ולאחר שהשתכנעתי כי המשיב, בסמוך להגשת הבקשה, נהג באלימות ובאיומים כלפי איש העסקים, וכי התנהגותו נותנת בסיס סביר להניח שהוא מהווה סכנה גופנית למבקש, אני נותן צו הגנה במעמד צד אחד".
השופט הוסיף כי "נאסר על המשיב או מי מטעמו להיכנס לשטח בו מתגורר המבקש ובו ממוקם ביתו, או להימצא בקרבתו של שטח זה או בקרבתו של המתלונן, למרחק של 500 מטר ממנו". עוד ציין כי "נאסר על המשיב או מי מטעמו להטריד את המתלונן בכל דרך ובכל מקום, לרבות הטרדות טלפוניות, בין במישרין ובין בעקיפין. במצב כזה יש צורך להגן על המתלונן. משטרת ישראל תמסור את צו ההגנה למשיב במסירה אישית".
לאחר הענקת צו ההגנה, תיק הסכסוך עבר לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שם נדון בפני השופטת תמר סנונית-פורר. במהלך הדיונים הוגשו תביעות הדדיות בנוגע ל"העברות והדיווחים הכוזבים לרשם החברות".
Commenti