רשלנות רפואית חמורה: ביה"ח שיבא חויב בפיצוי של 10.5 מיליון ש"ח על הסתרת מידע קריטי
- מגזין בית המשפט
- 16 בפבר׳
- זמן קריאה 2 דקות

בפסק דין תקדימי שניתן בבית המשפט המחוזי בתל אביב, השופטת אירית קלמן ברום (בצילום) קבעה כי בית החולים שיבא התרשל באופן חמור כאשר הסתיר מההורים מידע קריטי במהלך ההיריון. הפרשה החלה לפני 25 שנים, כאשר אם נכנסה להיריון תאומים בבית החולים שיבא.
במהלך ההיריון, הצוות הרפואי זיהה סימנים מדאיגים בבדיקות השגרתיות, כולל ממצאים שהעלו חשד ממשי לתאומות סיאמיות. ב-1 ביוני 1998 התקיים דיון רפואי בהשתתפות בכירי בית החולים, בו נכתב במפורש כי קיים חשד ל-Conjoined Twins, אך מידע זה לא הועבר להורים.
החשד היה כה משמעותי, עד שהוחלט על ביצוע בדיקת MRI מיוחדת לבחינת "אופי הקשר בין העוברים". למרות זאת, ההורים המשיכו להאמין כי מדובר בבקע טבורי שניתן לתקן לאחר הלידה.
ביום הלידה, ה-18 ביוני 1998, האם הובהלה לניתוח קיסרי. בגיליון ההרדמה נרשם במפורש כי מדובר בהיריון של תאומות סיאמיות, אך רק לאחר הלידה, כאשר האב הוזעק לחתום על אישור לניתוח הפרדה, נחשפה בפניו המציאות הקשה.
עורכי הדין של התובעות הציגו בבית המשפט תיעוד מקיף המוכיח כי הצוות הרפואי היה מודע היטב לאפשרות של תאומות סיאמיות. מנגד, נציגי המדינה טענו כי הרופאים לא היו בטוחים באבחנה וכי נוכחות מחיצה בין התאומות הובילה אותם להאמין כי אין חיבור באיברים פנימיים.
השופטת דחתה את טענות המדינה וקבעה כי היה על הרופאים לשתף את ההורים במלוא המידע שהיה ברשותם, כולל החשדות והספקות. היא הדגישה כי הסתרת המידע שללה מההורים את זכותם הבסיסית לקבל החלטה מושכלת לגבי המשך ההיריון, כולל האפשרות לפנות לוועדה להפסקת היריון.
כתוצאה מהלידה, התאומות נאלצו לעבור סדרת ניתוחים מורכבים להפרדת מערכת העיכול המשותפת, שהותירו אותן עם נזקים גופניים ונפשיים משמעותיים. הן נדרשות לטיפולים רפואיים מתמשכים עד היום. בית המשפט פסק פיצויים בסך 10.5 מיליון שקלים, כולל שכר טרחת עורכי דין, בגין "חיים בעוולה".
コメント