top of page

מנהל ביהמ"ש הבא?


מנהל בתי המשפט, השופט מיכאל שפיצר, המשמש בתפקיד זה בפועל (מינוי לא של קבע) פורש בשנה הבא לגמלאות. המערכת בוחנת מועמדים חדשים. אחד מהם הוא נשיא בית המשפט השלום בתל־אביב, השופט צחי עוזיאל


מאת: שלמה בוצ'צ'ו, מגזין בית המשפט


כזכור, לאחר שהשופט ד"ר יגאל מרזל הודיע על כוונתו לסיים את כהונתו בתפקיד מנהל בתי המשפט לאחר כהונה של ארבע וחצי שנים בתפקיד, בעקבות אי־מינויו לכהונת שופט בבית המשפט העליון, מונה לתפקיד זה באופן זמני השופט מיכאל שפיצר. השופט שפיצר שכבר כיהן בעבר כמנהל בתי המשפט, הושב לתפקיד זה באופן זמני ומכהן מאז פרישתו של מרזל ועד היום בתור מנהל בתי המשפט בפועל.


בקרוב השופט שפיצר מתקרב לגיל פרישה (70) ולכן המערכת בוחנת אפשרות למינוי מנהל בתי משפט חדש – ובאופן קבוע. אחד המועמדים אליו עיניים רבות נשואות הוא נשיא בית המשפט השלום בת"א, השופט צחי עוזיאל. השופט צחי עוזיאל מונה לפני כשנתיים לכהן כנשיא לאחד מבתי המשפט החשובים בישראל. תפקיד שדורש רגישות ואסרטיביות רבה, ונראה כי הוא מיישם את תפקידו כראוי.

כבר בתחילת דרכו יש שיאמרו כי ניתן היה לזהות את ניצני חריצותו וחריפות שכלו של השופט צחי עוזיאל. בשנת 1997 סיים בהצטיינות לימודי משפטים באוניברסיטת Coventry, בבריטניה. לאחר מכן התמחה אצל מנהל המחלקה האזרחית בפרקליטות מחוז מרכז, ד"ר עמנואל נוה ז"ל. לאחר שהוסמך כעורך-דין שימש עד שנת 2010 בתור פרקליט בכיר בפרקליטות מחוז מרכז וכן ממונה על עניינים פליליים ואכיפה כלכלית. רבים שיבחו אותו על עבודתו הציבורית. במקביל הוא שימש בתור עוזר הוראה של כבוד השופט (בדימוס) יעקב קדמי בקורסים סדר דין פלילי ו - "דיני ראיות", במרכז הבינתחומי הרצליה והרצה בקורס בקורס "ארגוני פשיעה בישראל - הלכה למעשה", בקריה האקדמית אונו.

במהלך השנים הוא השלים תואר שני במשפטים באוניברסיטת ת"א בהצטיינות בשנת 2007. שלוש שנים לאחר מכן, הוא מונה לשופט בית המשפט השלום בת"א ובשנת 2015 מונה לכהונת סגן נשיא בתי משפט השלום בת"א. בשנת 2019 מונה לנשיא בית המשפט השלום הגדול בישראל.

בעת מינויו לנשיאות בית המשפט השלום נרשמו קורת רוח ושביעות רצון במערכת השיפוטית. שר המשפטים דאז, אמיר אוחנה (שר המשפטים בעת מינויו), סיפר כי: "השופט צחי עוזיאל מוכר לי היטב הן מתקופת התמחותי בפרקליטות מחוז מרכז, בה עבדנו יחד, והן מכהונתו כשופט עת זכיתי להופיע בפניו. מדובר בשופט חרוץ, יסודי, ישר ויצירתי, שיש לי ביטחון רב כי יצליח להצעיד את בית המשפט הגדול והעמוס מבין בתי משפט השלום לאתגרים החדשים הניצבים לפניו". גם שופטים נוספים ציינו כי מדובר בשופט הראוי לתפקידו וכי עושה את מלאכתו נאמנה.



רבים משבחים את כושר מחשבתו וחדות הכרעותיו. "הלוואי והיו לנו במדינת ישראל עוד שופטים כמו כב' השופט צחי עוזיאל. הידע, היחס האדיב, הסבלנות מאפיינים אותו וכל זאת למרות הקושי בלדון עשרות תיקים ביום אחד", מציינים עורכי הדין שהופיעו מולו בעבר.

בין שאר הכרעותיו ניתן להזכיר את הרב אברהם יוסף, הרב הראשי של חולון, בנו של הרב עובדיה יוסף, אשר הורשע בעבירות של הפרת אמונים לאחר שניצל את מעמדו לקידום עסקי בד"ץ בית יוסף שבבעלות משפחתו. בהסדר הטיעון, שהתקבל על ידי השופט עוזיאל, התחייב הרב יוסף להתפטר מכל תפקידיו הציבוריים ולא יתמודד לתפקיד ציבורי במשך 7 שנים. במקרה אחר שלח את סגן שר התיירות לשעבר, סטס מיסז'ניקוב, ל-15 חודשי מאסר בפועל בגין עבירה של הפרת אמונים ובניגוד עניינים חמור בעת שהוביל את תמיכת משרד התיירות בפסטיבל הסטודנטים באילת בתקציב של מיליון שקל.

חברי מערכת מגזין בית המשפט ביקרו באולמו של השופט עוזיאל כדי להתרשם מהליכותיו ממקור ראשון. ניכר כי השופט עוזיאל אכן משרה אווירה נעימה באולם בית המשפט. הצדדים המתדיינים מגיעים טעונים למשפט הפלילי – אך השופט עוזיאל מקדם את הדיון, ביד רמה, לכיוון ענייני תוך הרגעת הרוחות. הוא מכיר ברגישות ההליך הפלילי אך לא נותן לאף צד לתמרן את בית המשפט כדי להשיג יתרון דיוני. המערכת תמשיך לעקוב אחר התקדמותו והצלחתו של השופט צחי עוזיאל.






Comentarios


bottom of page