top of page

החלטתו הנבונה של השופט והקלת העומס על מערכת בתי המשפט

  • תמונת הסופר/ת: מגזין בית המשפט
    מגזין בית המשפט
  • 11 בספט׳ 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

בתחום המשפט התגלה השופט אמיר ויצנבליט כמגדלור של חוכמה. החלטתו האחרונה לתת עדיפות לשלום ולהקל על העומס של מערכת בתי המשפט ראויה לשבח, על ידי דחיית תביעת לשון הרע - בתיק אשר הגישו שוכרים נגד משכיר ובכך חסך משני הצדדים הוצאות מיותרות.


מאת: מגזין בית המשפט

השופט אמיר ויצנבליט נחשב לאחד השופטים הוותיקים בבית המשפט השלום במחוז תל־אביב. הוא מונה לשופט בבית המשפט השלום בשנת 2016 ולפני כן שימש כעוזר משפטי לנשיא בית משפט העליון, השופט אשר גרוניס. ניסיונו המקצועי בא לידי ביטוי באיזון שהוא עורך בין התובע לנתבע – ולעובדה כי הוא לא נותן לרטוריקה של הצדדים לטשטש את עובדות המקרה.


מטרתו היא אחת: לבחון את העובדות לגופן ולהכריע לפי הדין. נסיבות שונות שאינן מן העניין לא מסיטות אותו ממטרתו. ניכר שעניינו של האזרח הנפגע עומד בראש מעייניו. אין זה אומר כי כל תביעת סרק מתקבלת אך גם במקרים בהם טועה התובע בטענותיו, הוא מציג לו את הדרכים החלופיות בהן כדאי לא לנקוט כדי שלא יבזבז את משאביו ואת משאבי בית המשפט.


אחד האתגרים העיקריים איתם מתמודדת מערכת בתי המשפט הוא הצטברות של תיקי סרק, שעלולים להפריע לפתרון בעניינים דחופים יותר. החלטתו של השופט אמיר ויצנבליט לדחות תביעת לשון הרע, בתיק אשר הגישו שוכרים נגד מי שהשכיר להם את דירתו בעבר, היא עדות לייעול ההליך המשפטי.


מתברר שסכסוך התיק הזה אינו מצדיק ליטיגציה מוגזמת, בכך השופט מפחית למעשה את עומס התיקים ומאפשר לבית המשפט להתמקד במקרים בעלי עדיפות גבוהה יותר.


פסק הדין של השופט ויצנבליט מדגיש את החשיבות של בירור קפדני של תביעות לפני הגשת תביעות, וכן את אחריותו של בית המשפט להגן על זכויות כל הצדדים המעורבים. המקרה משמש תזכורת לכך שיש להתייחס לתביעות לשון הרע בזהירות, ופעולות משפטיות מופרכות עלולות להכביד על בתי המשפט העמוסים ממילא.


לאורך כל ההליך הפגין השופט הבנה מעמיקה של החוק ומחויבות איתנה להגינות. בחינתו המדוקדקת בראיות שהוצגו, הבטיחו את עשיית הצדק. דחיית תביעת לשון הרע הייתה עדות למומחיותו על עקרונות הצדק.


בעידן שבו מערכת המשפט עמוסת תיקים, חיוני לנהוג באיפוק ועל הציבור לשקול את נכונות תביעותיהם לפני שהם פונים לתביעות משפטיות. פסק דינו של השופט מהווה דוגמה מצוינת לתפקידה של המערכת המשפטית במניעת ריבוי תביעות שמבזבזות זמן ומשאבים יקרים. חיוני שהציבור יכיר בכך שלבתי המשפט תפקיד משמעותי בשמירה על הסדר ופתרון סכסוכים. חשוב באותה מידה להבטיח שטענותיהם מבוססות היטב ונתמכות בראיות.


לסיכום, ההחלטה הנבונה של השופט לדחות את תביעת לשון הרע ולהימנע מהטלת הוצאות מוכיחה יעילות, והחלטת השופט משמשת דוגמה נוצצת בסופו של דבר למערכת המשפטית. ניתן רק להצטרף לתקווה ששופטים כמוהו ימצאו את עצמם מקודמים – בעיקר כי מגיע לנו, הציבור, שופטים כאלו.




Comentarios


bottom of page