כריסטינה חילו-אסעד, שופטת בית המשפט השלום בתל אביב מנהלת את אולם המעצרים בשקט מופתי – ומפעילה חשיבה עמוקה טרם הפעלת סנקציית המעצרים. שופטת במזג שיפוטי נעים
מאת: מגזין בית המשפט
השופטת חילו-אסעד נשואה ואם לשלושה החלה את דרכה המקצועית בתחום הפלילי בשנת 2005, כאשר התקבלה לסניגוריה הציבורית. כאשר היתה בת 35, נבחרה לנהל את מחלקת המעצרים בסניגוריה הציבורית של מחוז מרכז.
"יש לה תפיסה ניהולית רחבה", מספרת דורית נחמני אלבק, הסניגורית הראשית של מחוז מרכז, "היא קובעת יעדים וסדרי עדיפויות, לא מתפשרת, מדייקת, ושואפת כל הזמן למצוינות ולשיפור". בהמלצה למינויה של חילו-אסעד לשופטת, כתבה נחמני-אלבק: "זו זכות עבורי להמליץ לכהונת שופט. איני נוהגת להמליץ תכופות לתפקידי כהונה ואני בוררת את המקרים. במקרה של כריסטינה לא היססתי לרגע. מדובר במועמדת מצוינת ואין בליבי ספק שהמערכת תצא נשכרת". בשנים האחרונות, מספרת אלבק, עסקה חילו-אסעד בדיני מעצרים בוועדות בכנסת ובחקיקה, וייצגה מספר פעמים תיקים בבית המשפט הקהילתי – דבר שראתה בתור שליחות.
מינויה של חילו-אסעד לשופטת הוא מקור לגאווה לתושבי יפו. "יש לנו כבר שלושה שופטים ביפו", אומר ד"ר יוסף משהראוי, מרצה בכיר באוניברסיטת תל אביב, חוקר עמוד שדרה ופיזיותרפיסט ויו"ר ועדת ההיגוי לשילוב ערבים באוניברסיטת תל אביב. "העובדה שמדובר הפעם בשופטת זו אמירה חשובה לחברה בכלל ולחברה הערבית בפרט", אומר משהראוי. "כשיש מישהי, יפואית, שמשמשת דוגמה להרבה מהתלמידות, זאת השראה ואין כמו השראה אישית כדי לעודד הצלחה ביפו. כשהן רואות שזה אפשרי, שאין פה החלטות על פי מגדר, אלא מקצועיות, אכפתיות, שרואים את האדם על רקע מה שהוא עשה, זה מעודד אותן להשקיע ולהצליח". לדבריו, יפו היא "סיר לחץ של הרבה בעיות. החינוך היה לא טוב הרבה שנים ועד עכשיו אנחנו מתמודדים עם תוצאות לא טובות. לתלמיד ביפו לוקח הרבה זמן למצוא את עצמו ורבים לא הולכים להשכלה". על חילו-אסעד הוא אומר כי "מדובר באישיות נינוחה, עניינית, שלא מאבדת עשתונות. האישיות והאכפתיות החברתית וההתמדה זה בדיוק מה שצריכה להיות שופטת, ולכן מדובר באישיות מתאימה ביותר וגאווה אישית גם כחבר משפחה ויפואי. לנתינה ולהשקעה יש בסוף תוצאה מדהימה, ולא רק לאלה שבולטים ברמה הפרטית, שהם לא רבים. כשאתה בנתינה זאת השראה להרבה בנות ביפו. יש לנו שופטת ביפו".
חילו אסעד מפגינה את כישרונה הרב בניהול אולם המעצרים בגל עצורים שהגיעו לבית המשפט בשל עבירות אלימות, סמים וכיוצא בזה. נראה כי ניסיונה בניהול מחלקת המעצרים בסנגוריה הציבורית מחוז מרכז עומד לטובתה ברגישות הנדרשת להתמודדות עם אוכלוסיות שונות המגיעות לאולם המעצרים.
סיכום: יעילות ואנושיות בדיוני המעצרים, מזג שיפוטי נעים עם שימת לב לפרטים הכי הקטנים ולזכויות הנאשמים. מגזין בית המשפט בעד שופטים כמו חילו אסעד ומקווים שימצאו את עצמם מקודמים.
Comments